Ferran Latorre portarà la bandera del Barça en l’expedició a l’Everest

Ferran Latorre portarà la bandera del Barça en l’expedició a l’Everest

L’alpinista vol ser el primer català en fer el cim de les 14 munyanyes del planeta de més de 8.000 metres

Ferran Latorre té un somni, i el Barça l’acompanyarà en el camí. Si al voltant del 20 de maig aconsegueix complir-lo, la bandera amb els colors blaugrana i la senyera onejarà en el cim més alt del planeta, l’Everest, a 8.848 metres per sobre del nivell del mar. L’alpinista català va rebre després del partit contra el Sevilla, de la mà del president Josep Maria Bartomeu i del vicepresident Manel Arroyo, la bandera que pujarà en l’expedició que emprendrà el proper diumenge rumb a Katmandú per intentar convertir-se en el primer català que entra en el selecte club dels alpinistes que han fet el cim als 14 vuitmils de la Terra sense ajuda d’oxigen artificial.

Fins avui, només 15 persones en tota la història de l’alpinisme -el primer el llegendari Reinhold Messner- han superat aquest repte, que posa en condicions extremes el cos i la ment de l’escalador. “L’Everest és l’últim cim que em queda per intentar acabar els 14 cims més alts del planeta. He deixat el més alt per al final”, explica Ferran Latorre, que desmitifica la creença de que qualsevol pot pujar avui dia al cim del món: “Molta gent pensa que l’Everest és el més fàcil, però jo vaig sense oxigen artificial, i això el fa molt difícil perquè és el punt del planeta on hi ha menys oxigen. La dificultat està sobre tot en l’alçada”, afirma l’alpinista català, que ha intentat coronar l’Everest sis vegades sense èxit, la primera al 1995, i en totes havia superar la barrera dels 8.000 metres.

Latorre, de 46 anys, és un culer empedernit i molt sovint ha hagut d’escoltar els partits crucials de l’equip blaugrana a distància, en llocs inversemblants. “He escoltat moltes finals en un camp base, o en el Nepal, com la final de la Champions de  Roma contra el Manchester United, que vaig veure en una televisió via satèl·lit rodejat de nepalesos. Va ser una experiència surrealista. Altres vegades els he escoltat per la ràdio via internet. Sóc seguidor del Barça fins i tot quan estic tan lluny. Com a tot barcelonista, m’estimo aquest club no només pel que representa esportivament, si no pel que representa pel país”. 

L’expedició a l’Everest de Ferran Latorre ha escollit la ruta clàssica del vessant nepalès, i d’aquesta manera seguirà els passos dels primers escaladors que van posar els peus al cim de l’Everest, Tenzing Norgay i Sir Edmund Hillary, el 29 de maig de 1953.  A més, tant en Ferran com l’equip que l’acompanya participaran en un estudi científic pioner que analitzarà l´impacte genètic, biològic i clínic de la manca d´oxigen (hipòxia) en trekkers, alpinistes europeus i sherpes durant l’aproximació i ascensió a l’Everest (8.848 m).

Si aconsegueix fer el cim de l’Everest, serà als voltant del 20 de maig i Ferran Latorre haurà de seguir el final de la lliga a distància. El seu somni seria rodó si aconsegueix plantar la bandera del nou campió al cim del món.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut