L’ADN Barça, també a la porteria

L’ADN Barça, també a la porteria

L’Àrea de Porters del futbol formatiu, dirigida per Ricard Segarra, treballa en la formació dels futurs porters del FC Barcelona seguint el model de Ter Stegen i Cillessen al primer equip

Els porters del futbol formatiu blaugrana bateguen amb més força que mai. L’aposta del Club per formar porters des de la base amb ADN Barça està donant els seus fruits en els darrers anys. El Barça no només torna a tenir porters a les seleccions espanyoles inferiors, sinó que la sensació és que les porteries del Barça B, els Juvenils A i B i el Cadet A, els quatre equips principals de la Masia, estan cobertes amb porters amb molta projecció.

I tot gràcies al treball diari d’un grup de professionals que encapçala Ricard Segarra, coordinador de l’Àrea de Porters del futbol formatiu del FC Barcelona i del Juvenil B, en què trobem els entrenadors Carles Busquets (Barça B), José Bermúdez (Juvenil A), Xavi Ferrando (Cadets) i Ferran Montijano, ‘Monti’ (Infantils), al futbol 11, i Dani Ortiz i Fran Herruzo dirigint la primera fase d’adaptació a l’estil Barça al Futbol 7.

“L’Àrea de Porters del Club treballa per unificar criteris a l’hora d’entrenar i captar porters des de la categoria prebenjamí, als 7 anys, fins al primer equip. Tenim una mateixa idea de porter. El nostre porter, per la idea de futbol de possessió que tenim al Barça, és un jugador més”, explica Ricard Segarra. Ter Stegen i Cillessen són el millor exemple. Joc amb els peus,  l’u contra u, el joc aeri i la seguretat i els reflexos són alguns dels aspectes que més es treballen als entrenaments. “El joc amb els peus és el nostre factor diferencial. Està present des de petits. Els nostres porters saben que han d’arribar al futbol 11 amb un gran nivell d’interpretació del joc amb els peus”, comenta Ricard Segarra, conscient que els equips de la Masia acostumen a encaixar gols en pèrdues en la sortida de la pilota, pilotes a l’esquena de la defensa o accions a pilota aturada i que per això se’ls demana un plus en el joc aeri i l’u contra u.

Iñaki Peña, Lazar Carevic i Jokin Ezkieta, del Barça B, treballen dia a dia amb l’exporter del Dream Team Carles Busquets. Arnau Tenas, Pol Tristán i Álex Baño, del Juvenil A, ho fan amb José Bermúdez, mentre que Ramon Vila, Jorge Carrillo i Pablo Cuñat tenen en el mateix Ricard Segarra el seu entrenador de referència. Als Cadets és Xavi Ferrando qui treballa amb Raúl García-Alejo i Arnau Rafus, del Cadet A, i Ander Astrálaga, Alain Martínez i Alejandro Ramos, del Cadet B. “El nostre propòsit és que vagin sortint porters de la Masia. Tenir tants porters a les seleccions estatals és un bon termòmetre. Indica que les coses s’estan fent bé i que els nostres porters estan ben considerats”, conclou Ricard Segarra. La il·lusió es tornar a veure un dia a la porteria blaugrana un porter format a la casa com ho van ser Ramallets, Sadurní o Víctor Valdés.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut