El Barça acull la primera reunió de responsables d'accessibilitat del futbol europeu

El Barça acull la primera reunió de responsables d'accessibilitat del futbol europeu

Representants de clubs, lligues i federacions europees posen en comú les pràctiques utilitzades per facilitar l’accés als estadis de les persones amb problemes de mobilitat

L’Auditori 1899 del Camp Nou acull els dies 15 i 16 de gener, la primera reunió de responsables d’accessibilitat de diferents clubs, federacions i lligues europees que col·laboren amb el Centre per a l’Accés al Futbol a Europa (CAFE), òrgan assessor associat a la UEFA, que es va crear per garantir que els aficionats discapacitats pertanyents a les 55 federacions membres de la UEFA gaudeixin en la seva assistència als partits de futbol d’una experiència integradora i exempta de dificultats.

El directiu del FC Barcelona Emili Rousaud, com a responsable de l’Oficina d’Atenció Especialitzada del Club (OAE), ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als representants de 18 clubs i de 12 federacions, lligues i altres estaments futbolístics europeus que participaran en aquestes sessions de treball de la xarxa de responsables d’Accés a la Discapacitat (DAO).

Tal com assenyala la normativa de la UEFA, cada club ha de tenir un Oficial Responsable d’Accés a la Discapacitat (DAO), i el màxim organisme del futbol europeu ha encarregat al CAFE que implementi el paper d’aquests responsables en tots els seus estats membres, amb l’establiment d’una xarxa que incorpori aquests responsables, i la realització de sessions de formació per compartir exemples de les millors pràctiques que fan servir els diferents clubs i federacions.

La primera d’aquestes reunions l’organitza CAFE amb la col·laboració del FC Barcelona, un dels clubs de primer nivell que s’han mostrat més compromesos en el terreny de l’accessibilitat i la inclusió.

En aquestes jornades també estan presents la directora gerent de CAFE, Joanna Deagle, i el cap del projecte DAO, Jochen Kemmer, així com els responsables de diferents clubs europeus, com el Bayern, el Leipzig, el Tottenham, el Milan, el Porto, l’Sporting de Portugal, l’Spartak de Moscou, el Celtic, l’Atlètic de Madrid i el Betis, entre d’altres. També hi assisteixen els responsables de diferents federacions europees de futbol i el coordinador de llicències de la UEFA. Alexis Angelopoulos.  

Una de les ponències de la primer jornada ha girat entorn de les pràctiques que duu a terme el FC Barcelona en el camp de l’accessibilitat, explicades per Albert Álvarez, coordinador de l’Oficina d’Atenció Especialitzada i DAO del FC Barcelona. Al llarg dels dos dies s’exposaran el manual de la UEFA sobre l’accessibilitat i la guia de bones pràctiques per facilitar l’accés als estadis i viure un partit de futbol sense dificultats.

Altres objectius marcats per a aquestes sessions de treball són els d’identificar els reptes existents i suggerir millores per a un major desplegament de l’accessibilitat en el futbol.

Paraules del directiu Emili Rousaud

Emili Rousaud ha comentat la implicació del Barça en la implementació de les polítiques d’inclusió i en millorar l’accessibilitat de les instal·lacions, que ja ha començat un procés de transformació amb el projecte de l’Espai Barça. “Des de l’OAE vam començar a treballar amb altres clubs, organismes federatius internacionals, la CAFE i la UEFA -ha comentat el directiu blaugrana-. I vam comprovar que la línia marcada per aquestes organitzacions era molt clara, en el sentit que totes les persones, amb independència de les seves capacitats, han de tenir les mateixes oportunitats de practicar i gaudir d’un esport, comptant amb tots els suports necessaris per pal·liar les seves dificultats, sense barreres i amb total accessibilitat als estadis”.

D'altra banda, Emili Rousaud ha destacat la importància de reunions com la que acull aquests dies el Barça: "Vull felicitar a CAFE i a UEFA per la seva iniciativa i mostrar la nostra alegria per poder acollir aquesta reunió. Estic segur que aquest serà el començament d'un llarg camí de col·laboració que ens ajudarà a aprendre i a fer que el futbol europeu millori les polítiques d'accessibilitat i inclusió". 

- Foto amb el president Bartomeu d'alguns dels participants a les jornades de CAFE que van assistir en directe al partit de Copa entre el Barça i el Llevant:

_P1F1670

- Video de declaracions d'Emili Rousaud i Alexis Angelopoulos:

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut