El 2018, entre els millors anys de la història de la secció

El 2018, entre els millors anys de la història de la secció

El nombre de trofeus celebrats aquest any només és igualat pels aconseguits el 2005 i el 2007

Finalitza, sense dubte, un dels tres millors anys de la història del Barça Lassa d’hoquei patins. La secció ha demostrat, al llarg de l’any que s’acomiada, el seu caràcter triomfant. La Copa, l’OK Lliga, la Lliga Europea (temporada 2017-18) i la Lliga Catalana, la Copa Continental (2018) i la Intercontinental (temporada 2018-19) són els sis títols que s’han aconseguit. Aquesta xifra d’èxits, comptant anys naturals, només s’ha aconseguit en dues ocasions en tota la història de la secció: el 2005 i el 2007.

El triplet més estimat

El 2018 ha estat un any de somriures per a la secció barcelonista d’hoquei patins. L’etapa d’Edu Castro al capdavant de la banqueta del Palau va iniciar-se el curs passat, sense poder guanyar la Lliga Catalana però imposant-se a la Supercopa, a Sant Hipòlit de Voltregà. La recompensa a la feina feta va continuar a la Copa disputada a Lloret, a l’OK Lliga certificada matemàticament a Lleida –a falta de dues jornades- i a la Lliga Europea obtinguda en la gran final contra el Porto. El triplet de Lliga, Copa i Champions s’aconseguia onze temporades després!

I un nou triplet per seguir triomfant

I el segon curs amb Edu Castro ha començat mantenint l’excel·lència. Es va aconseguir la Lliga Catalana a Igualada, contra el Lleida (1-0). I a nivell internacional s’han superat amb encert les ‘Final Four’ de la Copa Continental i de la Intercontinental, amb dues noves finals d’alta exigència contra el finalista de la Lliga Europea: 3-3 i victòria a la tanda de penals a Barcelos i triomf a la pròrroga (5-4) a San Juan.

L’única nota negativa d’aquest principi de curs va ser la derrota a la final de la Supercopa d’Espanya (contra el Liceo; 3-2). En tot cas, però, aquest 2018 s’ha completat un cicle internacional immillorable i es començarà el 2019 amb la sempre positiva visita al Museu del FC Barcelona per dipositar-hi els tres trofeus assolits aquest curs, quatre partits al Palau en el mes de gener i els reptes de revalidar la Copa, l’OK Lliga i la Lliga Europea.   

Els altres anys exitosos

Dels 121 títols que té la secció, només se n’havien guanyat sis en un mateix any natural el 2005 i el 2007. El curs 2004/05, l’últim amb Figueroa a la banqueta, es va celebrar la Lliga, la Copa, la Lliga Europea i la Supercopa d’Espanya corresponent al 2004. I el principi del curs 2005/06, ja amb Quim Paüls com a primer entrenador, es va conquerir la Copa Continental i la Supercopa. Una llista d’èxits similar es va viure també amb Paüls la temporada 2006/07, amb el triplet de Lliga, Copa i Champions més la Copa Continental corresponent al 2006. I en els inicis de la campanya 2007/08 es va celebrar la Supercopa i la Continental.

En la història barcelonista, també s’han de recordar anys exitosos amb cinc títols assolits, com l’any 2000 amb Figueroa (Lliga, Copa i Champions, més la Continental i la Copa Ibèrica) i l’any 1985 amb el llegendari equip de Josep Lorente (Lliga, Copa, Champions i les Continentals corresponents al 1984 i 1985).

hoquei patins campions 2017 2018 palau celebracio
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut