Victòria a Jaca per tancar l’any en posicions de play off

Els de Marcus Fajardo obren un avantatge de 5 punts respecte als aragonesos i tanquen l’any tercers a només un punt del Puigcerdà

Final d’any per a emmarcar el del Barça d’hockey gel que ha estat capaç de capgirar una mala dinàmica en una de bona per tancar el 2018 de la millor manera. Segona victòria consecutiva dels blaugranes, en aquesta ocasió a la pista del Jaca on el conjunt barceloní es va imposar per 4-7.
Amb un equip sense cap jugador estranger, els blaugranes van ser clars dominadors del partit. El domini del Barça no es va reflectir en el marcador en el primer període, tot i que els catalans van avançar-se en el minut 3 de partit. Oriol Rubio, que tronava al gel després d’una lesió que l’havia apartat les últimes setmanes, situava el 0-1 a l’electrònic. Un gol que seria respost pels locals 6 minuts més tard (1-1). Superat l’equador del partit, el germà petit dels Rubio, Óscar, tornava a avançar al Barça amb un gran gol assistit per Marcus Fajardo. Abans de finalitzar el primer període, els locals posarien les taules al marcador i deixaven el 2-2 al final dels primers 20 minuts de joc.

Trenquen el partit en el segon període

A la represa les coses es van complicar per als blaugranes que van encaixar el tercer. Així i tot, el Barça va reaccionar i mitjançant Alejandro Carbonell tornava l’empat al marcador. Ja en el tram final del període, tornava a aparèixer en acció un dels germans Rubio. En aquest cas el germà gran que, amb feina pendent per fer a causa de la lesió, va anotar dos gols per trencar per complet el partit (3-6).
La sentencia no va arribar fins al tercer període. Ubieto anotava el setè per situar els 4 de diferència (3-7), i tot i que els locals van tornar a marcar (4-7), el Barça ja no va veure perillar la victòria en cap moment.

Cinc punts de marge sobre el play off

Amb la victòria d’aquest cap de setmana els blaugranes tanquen l’any de la millor forma possible. En primer lloc perquè és el primer cop, aquesta temporada, en la qual el Barça és capaç d’encadenar dues victòries consecutives. A més, els de Fajardo sumen tres punts que situen el Barça segon a la classificació amb 16 punts, cinc més que el Jaca (equip que marca la zona de play off) i a només un del Puigcerdà (segon a la lliga).