La Barça Escola Barcelona cedeix el seu títol a la Barça Academy Pro NY en un gest esportiu a la Barça Academy Las Américas Cup

La Barça Escola Barcelona cedeix el seu títol a la Barça Academy Pro NY en un gest esportiu a la Barça Academy Las Américas Cup

Els barcelonins guanyen la final als novaiorquesos (4-1) però cedeixen el títol als nord-americans, ja que la van disputar amb dos jugadors cedits a causa de les lesions

La tercera edició del torneig internacional Barça Academy Les Amèriques ha finalitzat amb un gran èxit esportiu i organitzatiu, en el qual un gest d'esportivitat ha marcat l'última jornada de la competició. L'equip Sub-10 de la Barça Escola Barcelona s'imposava en la final a la Barça Academy PRO NY (4-1), però només rebre el trofeu els barcelonins van decidir lliurar la seva copa i el títol de vencedors als novaiorquesos, ja que, a causa de les baixes per lesió en la formació de Barcelona, van haver de disputar la final amb dos esportistes cedits per altres equips. La Barça Escola Barcelona i la Barça Academy PRO NY van posar a la foto del podi de manera conjunta i compartint les seves banderes al costat del trofeu.

El torneig, celebrat per tercer any consecutiu als camps de polo de Los Establos de Cap Cana (República Dominicana) i amb el suport de Scotiabank, va reunir prop de 600 nens i nenes dels 6 als 18 anys en tres jornades de competició en les quals es va veure un alt nivell esportiu per part dels integrants de les diferents escoles de futbol que el FC Barcelona té repartides pel territori americà. Aquests esportistes formaven part d'un total de 54 equips provinents de 8 països diferents (el Canadà, els Estats Units, Mèxic, Guatemala, Costa Rica, Colòmbia, la República Dominicana i Barcelona).

A més del triomf de la Barça Academy PRO NY a la categoria Sub-10, la resta de trofeus van quedar molt repartits entre els equips participants. El palmarès de la categoria de més joves, la Sub-8, quedava inaugurat per la Barça Academy Costa Rica, mentre que la Barça Escola Barcelona Blau s’enduia la victòria en els penals en Sub-12 davant la Barça Escola Barcelona Grana en un duel fratricida entre els dos equips de la Ciutat Comtal. En Sub-14, igual que en les dues edicions anteriors, el títol es va quedar a la República Dominicana per al seu equip Grana, mentre que les categories inaugurals de Cadet (Sub-16) i Juvenil (Sub-18), totes dues disputades en terrenys de futbol 11, van ser dominades per la Barça Academy Dominicana Blau i el Punta Cana FC, respectivament.

Una vegada més, els més joves han tingut l'oportunitat de poder conèixer altres nens que, igual que ells, estan aprenent a jugar a futbol i a créixer com a persones implementant l'estil de joc que ha fet conegut a tot el món el FC Barcelona i els valors que el representen: humilitat, esforç, ambició, respecte i treball en equip. I tot això s'ha pogut veure de manera molt marcada durant aquests dies a l'illa del Carib.

Fregant l'excel·lència

Després de la consolidació del torneig en aquesta tercera edició, els organitzadors han destacat el bon nivell organitzatiu i el gran clima de barcelonisme viscut durant el cap de setmana a Cap Cana, on els més petits han tingut l'oportunitat de viure una magnífica experiència vital que mai recordaran. En aquesta edició s'ha incrementat el nombre de participants en un 50%, i s'ha duplicat el nombre de categories per afavorir una major oferta esportiva a les acadèmies participants.

PALMARÈS TORNEIG BARÇA ACADEMY LAS AMÉRICAS CUP:

Iniciació – Sub-8:

2018 – Barça Academy Costa Rica

 Formació – Sub-10:

2016 – Barça Escola Barcelona

2017 – Barça Escola Barcelona

2018 – Barça Academy PRO Nova York

Precompetició Sub-12:

2016 – Barça Academy Fukuoka

2017 – Barça Academy Dominicana Blau

2018 – Barça Escola Barcelona Blau

Competició – Sub-14:

2016 – Barça Academy Dominicana Blau

2017 – Barça Academy Dominicana Blau

2018 – Barça Academy Dominicana Grana

Cadet – Sub-16:

2018 – Barça Academy Dominicana Blau

Juvenil – Sub-18:

2018 – Punta Cana FC

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut