Belletti, padrí del Torneig Barça Academy Las Américas Cup més gran de la història

Belletti, padrí del Torneig Barça Academy Las Américas Cup més gran de la història

Més de 600 jugadors de 8 països diferents i de 14 Barça Academy i Camps es reuniran del 14 al 16 de desembre a Cap Cana. El torneig, patrocinat per ScotiaBank, tindrà per primer cop 6 categories de competició

Els camps de polo de Los Establos de Cap Cana (República Dominicana) es convertiran per tercer any consecutiu en un escenari ideal per a la disputa d'una nova Barça Academy Las Américas Cup, el torneig que reuneix els jugadors de les escoles de futbol que el FC Barcelona té repartides per tot el continent americà. La competició se celebrarà del 14 al 16 de desembre i comptarà amb la presència del Barça Legend Juliano Belletti com a padrí de la competició. Com és tradicional, també tres equips de la Barça Escola vindran de Barcelona per jugar aquesta copa.

La tercera edició del torneig, que serà la més gran de la història amb prop de 600 jugadors entre els 6 i els 18 anys com a participants, tindrà com a principal novetat la incorporació de tres noves categories, les d'Iniciació, Cadet i Juvenil, la qual cosa suposarà la reunió a República Dominicana d'un total de 54 equips; 44 d'ells competiran en futbol 7, i 10 més ho faran en futbol 11. A més, per primera vegada la competició comptarà amb el suport d'ScotiaBank, partner regional del Club.

En aquesta ocasió hi haurà representació de vuit països diferents, ja que el torneig comptarà amb la participació d'equips arribats des de Canadà, els Estats Units (San Diego, Chicago, Columbus, la Barça Academy PRO Nova York i els Barça Academy Camps West Coast), Costa Rica, Guatemala, Mèxic (Puebla), Colòmbia (Bogotà, Cali, Medellín), República Dominicana i Barcelona.

Tots ells queden dividits en les següents categories: Futbol 7 d'Iniciació (nascuts el 2012-2011), amb 5 equips participants; Formació (2010-2009), amb 9; Precompetició (2008-2007), amb 17 equips; Competició (2006-2005), amb 13; i ja en futbol 11 els conjunts Cadet (2004-2003), amb 5 participants; i els Juvenils (2002-2001-2000), on jugaran altres 5 equips, entre ells els locals del Punta Cana FC i el Cibao FC.

Torneig_Escoles_America1.jpg

La roda de premsa de presentació de l'esdeveniment, celebrada a Santo Domingo, ha comptat amb la presència de Fabeka Lebrón, fundadora i representant de Barça Academy a la República Dominicana, qui ha destacat que per a la seva acadèmia “l'organització d'aquest torneig suposa un grandíssim orgull, ja que es tracta d'una autèntica festa de les cultures. A més, aquest any comptem amb un rècord absolut de participació amb 600 nens i nenes, un fet que enalteix la República Dominicana i ens col·loca com a referent futbolístic al país i a la regió”.

Per la seva banda, el director del projecte Barça Academy, Carles Martín, ha afirmat que “es tracta d'un torneig molt important a la regió d'Amèrica” al mateix temps que agraeix “el suport i la il·lusió posada per l'equip organitzador per al seu desenvolupament. A més, es tracta del primer torneig Barça Academy regional que compta amb un patrocini específic, com és el cas del banc Scotiabank, un fet que reforça encara més la seva rellevància al territori americà”.

A més de la competició, els joves esportistes que prendran part en la Barça Academy Las Américas Cup podran gaudir de diferents accions paral·leles organitzades per a ells dins de les instal·lacions de Los Establos, com tornejos de Pro Evolution Soccer 19, el Gatorade Bottle Challenge, el Gatorade Soccer Ping Pong i un tir al blanc, a més d'altres accions promogudes per Nike i per ScotiaBank.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut