Més de 2.000 entitats es beneficiaran de la Diada del Soci Solidari

Més de 2.000 entitats es beneficiaran de la Diada del Soci Solidari

La iniciativa s’ha consolidat gràcies al suport dels socis i en les set edicions anteriors s’han superat els 400.000 espectadors en aquesta jornada dels setzens de final de la Copa del Rei

El proper dimecres a les 21.30 hores se celebra la VIII Diada del Soci Solidari, coincidint amb la disputa del partit de tornada dels setzens de final de la Copa davant la Cultural Leonesa. Aquesta és una iniciativa pionera del Club que viurà enguany la vuitena edició, gràcies a l’acceptació i col·laboració dels socis abonats, que cedeixen els seus seients per possibilitar l’assistència de persones que pertanyen a col·lectius socials amb dificultats o en risc d’exclusió social, moltes de les quals no tenen l’oportunitat de poder assistir a un partit de futbol al Camp Nou.

L’èxit, la consolidació i la bona acollida d’aquesta iniciativa de la Diada del Soci Solidari es reflecteixen en la xifra d’assistents a aquests partits, que sempre coincideixen amb la tornada dels setzens de final de la Copa del Rei. En la suma dels set partits anteriors, i tot i que en alguns d’aquests l’horari de la nit no ha estat gaire favorable, s’ha superat la xifra dels 400.000, amb una assistència global de 406.762 espectadors a les edicions de la Diada del Soci Solidari.

Les dades d’assistència de les set edicions han estat les següents:

2011  L’Hospitalet      (dijous 22 de desembre, 22 h)              56.480 espectadors
2012  Alabès             (dimecres 28 de novembre, 21.30 h)     57.655 espectadors
2013  Cartagena        (dimecres 18 de desembre, 22 h)         47.280 espectadors
2014  Osca                (dimarts 16 de desembre, 22 h)            44.844 espectadors
2015  Villanovense     (dimecres 2 de desembre, 20 h)         67.703 espectadors
2016  Hèrcules           (dimecres 21 de desembre, 22 h)         64.025 espectadors
2017  Múrcia              (dimecres 29 de novembre 19.30 h)     68.775 espectadors

Els principals organismes implicats en aquesta acció solidària que organitza l’Àrea Social del FC Barcelona són la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; l’Ajuntament de Barcelona; la Creu Roja; la Fundació Barça i la Confederació Mundial de Penyes, que han canalitzat el repartiment de 65.000 entrades a més de 2.000 entitats i col·lectius d’interès social, que ajuden a millorar la integració i qualitat de vida de persones en risc, o que treballen amb infants, gent gran, clubs esportius, ONGs o escoles.

Membres d’aquestes entitats seran els encarregats d’omplir dimecres les grades del Camp Nou, sempre disposats a animar el Barça i a viure una jornada inoblidable al Camp Nou, en una Diada Solidària que ja està totalment consolidada en el calendari del Club.

Acte d’agraïment a les entitats col·laboradores

Dos dies abans de la celebració d’aquest partit solidari, el FC Barcelona ha fet aquest vespre un acte de reconeixement i agraïment a la diversitat d’entitats que col·laboren en aquesta iniciativa, amb el repartiment de les entrades i que treballen cada dia en benefici dels que més ho necessiten i dels més vulnerables.

L’acte s'ha celebrat a l’Auditori 1899 i ha comptat amb la presència del directiu Emili Rousaud, responsable de l’Oficina d’Atenció Especialitzada del FC Barcelona, així com representants dels diferents organismes que col·laboren amb la Diada del Soci Solidari i membres de les 2.000 institucions beneficiàries. A més d'Emili Rousaud, han pres la paraula Salva Torres, vicepresident de la Confederació Mundial de Penyes; Enric Morist, coordinador autonòmic de la Creu Roja a Catalunya; Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector i Meritxell Benedí, directora general de Serveis Socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. 

Foto Acte agraïment Diada Solidària 2018

 

Recollida de productes per al Banc dels Aliments

Aprofitant la Diada del Soci Solidari, el dimecres 5 de desembre se celebraran diferents accions de caràcter solidari al voltant del Camp Nou, com serà la recollida d’aliments i articles de primera necessitat que la Confederació Mundial de Penyes, amb la col·laboració de la Fundació Barça, organitzarà als accessos 1, 9 i 15, amb la finalitat de lliurar tot el que es recapti al Banc dels Aliments.

Acció amb els refugiats

En aquesta edició, s’efectuarà una acció en col·laboració amb la Creu Roja en suport als refugiats, que es focalitzarà a l’hora de sortir els dos equips al terreny de joc. Els jugadors del FC Barcelona i la Cultural Leonesa sortiran acompanyats de nens refugiats que són a Catalunya a través de la Creu Roja i que lluiran una samarreta amb el lema ‘Amb Els Refugiats’, al davant, i ‘Tant se val d’on venim’, al darrere.

Foto de l’equip amb joves amb síndrome de Down

Abans de l’inici del partit, i com ha estat tradicional en les anteriors edicions de la Diada Solidària, un grup de joves de l’Associació Catalana de Síndrome de Down tindrà l’oportunitat de fer-se una fotografia a la gespa amb els jugadors que formaran els onze titulars dels dos equips.

 

Agraïment entitats col·laboradores Diada Solidària 2018
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut