FC Barcelona – RCD Espanyol: Victòria al derbi i cap als quarts! (2-0)

Les de Fran Sánchez s’enduen la victòria contra l’equip blanc-i-blau i es classifiquen per a la següent ronda de la Copa de la Reina

El FC Barcelona s’ha classificat per als quarts de final de la Copa després d’eliminar el RCD Espanyol en un derbi que s’ha decidit als primers 45 minuts (2-0). Els gols d’Alexia (1-0, min 15) i Duggan (2-0, min 29) han certificat el triomf blaugrana i el bitllet per a la següent ronda del torneig. Un bon premi per a les barcelonistes, que han dominat el partit en tot moment i han gaudit de prou ocasions per marxar amb un resultat més contundent.

I és que les jugadores culers han sortit al derbi molt motivades, i ràpidament han controlat el matx mitjançant el domini de la pilota. El conjunt blaugrana ha avisat al minut 10 amb un xut llunyà de Hamraoui. Poc després, un xut de la jugadora francesa ha estat desviat per Alexia i ha entrat dins la porteria rival (1-0, min 15). Amb el gol, el Barça ha tancat l’equip blanc-i-blau a la seva àrea i ha gaudit de diverses ocasions per eixamplar la distància a l’electrònic. Al minut 29, Duggan ha aprofitat un rebuig de Mariajo per fer el 2-0 a porteria buida. La mateixa davantera de Liverpool i Andressa Alves haurien pogut fer el 3-0, però les jugadores de Joan Bacardit s’han mostrat expeditives.

Continuen dominant el partit

A la represa el conjunt blanc-i-blau ha introduït dos canvis per capgirar la tònica del partit, però les de Fran Sánchez han demostrat la qualitat que atresoren i han seguit duent la batuta sobre el terreny de joc. En uns primers minuts de gran joc col·lectiu, Andressa Alves, novament, ha tingut dues ocasions de gol, que han estat desbaratades per Mariajo. L’equip blaugrana no ha deixat de pressionar, i al minut 27 Duggan ha estat a punt de fer el tercer gol de les culers en una doble ocasió a l’àrea petita.

En una fase de domini total, les jugadores del Barça s’han aproximat amb molt de perill a la porteria rival, però la falta de punteria i el pal han impedit que arribés el gol de la tranquil·litat. Als minuts finals les blaugranes han demostrat el seu gen competitiu, i, tot i el resultat a favor, han continuat buscant ampliar distàncies fins a l’últim minut. En l’última jugada del temps reglamentari Alexia ha enviat una pilota al pal en un xut llunyà, acció amb la qual s’ha arribat a la finalització del partit amb la classificació blaugrana.