Zalgiris Kaunas – Barça Lassa: Triomf d’or a la pròrroga (85-88)

Els de Pesic s’enduen una victòria molt lluitada a terres lituanes i ja sumen cinc triomfs seguits a l’Eurolliga

El Barça Lassa ha sumat la cinquena victòria consecutiva a la màxima competició continental després de superar el Zalgiris Kaunas per 85-88 després d’una pròrroga. El matx disputat al Zalgirio Arena corresponent a la jornada set ha estat un duel de poder a poder on per part blaugrana, Kuric (15 punts) al temps reglamentari i Pangos (10 punts) -que tornava a Kaunas- a la pròrroga, han estat decisius per sumar una victòria cabdal a domicili.

Als primers compassos el Barça Lassa ha assolit una diferència considerable (9-18, min.6) que li ha permès dominar el joc i el marcador (18-23, min. 10). Al segon quart, la intensitat ha estat la tònica dominant, però els de Pesic sempre han anat per davant en el marcador. Un gran triple de Kuric (4/5 en la primera meitat) ha mantingut les diferències a favor del Barça Lassa, però el Zalgiris ha reaccionat de la mà de Wolters i Walkup per apropar-se (28-32, min 18). Tot i això, el ‘24’ blaugrana ha agafat les regnes de l’ofensiva culer i gràcies al seu encert i la defensa, l’equip barcelonista ha marxat al descans per davant al marcador (34-39).

Reacció del Zalgiris

Després del pas pels vestidors, els de Pesic s’han trobat amb un conjunt lituà més endollat i intens (45-47, min 25). Però l’equip s’ha mantingut ferm i no ha deixat al Zalgiris agafar les regnes del marcador en cap moment, i cinc punts seguits de Blazic als darrers segons del tercer quart han tornat a eixamplar les diferències (50-60, min. 30).

Però quan els de Jasikevicius més pressionaven, el treball d’Heurtel i Jaka Blazic ha recuperat la iniciativa per al Barça Lassa. L’exterior eslovè ha tornat a col·locar el Barça Lassa amb deu punts de marge (57-67, min,35) i una esmaixada de Claver immediatament després ha ampliat la renda a dotze punts, obligant a Jasikevicius a aturar el joc després d’una nova cistella de Singleton (59-72).

Últims minuts d’infart i Pangos apareix a la pròrroga

I al temps extra, el Barça Lassa ha aconseguit un parcial de 0-7 gràcies al base canadenc, autor de cinc punts consecutius. L’equip s’ha mostrat molt seriós al temps suplementari i Singleton ha tancat el partit (78-85, min. 43).

Als instants finals de la pròrroga, el Barça Lassa ha aguantat l’embranzida final del conjunt lituà i ha sumat un nou triomf a l’Eurolliga. Una victòria que el permet apropar-se una mica més als llocs capdavanters de la fase regular de la competició.

Zalgiris, 85
Barça Lassa, 88

Zalgiris Kaunas: Davies (12), Wolters (19), Walkup (9), Jankunas (5), Milaknis (5) –cinc inicial- Walton Jr. (3), Westermann (-), White (21), Grigonis (-), Kavaliauskas (4), Ulanovas (7).

Barça Lassa: Pangos (10), Kuric (15), Hanga (7), Singleton (8), Tomic (14) –cinc inicial- Séraphin (7), Blazic (11), Smits (-), Heurtel (11), Oriola (-), Claver (5).

Parcials: 18-23, 34-41, 52-60, 76-76, 85-88 (pròrroga)

Àrbitres: Ilija Belosevic, Piotr Pastusak i Mehdi Difallah. Han eliminat Ante Tomic amb cinc faltes personals al temps extra.