Més de 600 penyistes es desplacen a Milà pel partit de Champions

Més de 600 penyistes es desplacen a Milà pel partit de Champions

La Penya Lombarda FC Barcelona ha organitzat una trobada i un sopar oficial pels assistents culers

Amb motiu del partit de demà de Lliga de Campions Inter de Milà–FC Barcelona a les 21:00 hores, centenars de penyistes d’arreu del món, especialment de les penyes blaugranes d’Itàlia i rodalies, es desplacen a Milà per veure la competició, animar a l’equip i traslladar el sentiment blaugrana a la ciutat. Per la seva banda, la Penya Lombarda FC Barcelona ha organitzat una trobada culer que comença avui mateix al centre de Milà. Entre altres penyistes i representants del món penyístic, hi assistiran el membre de la junta directiva del FC Barcelona, Pau Vilanova, el president de la Confederació Mundial de Penyes, Antoni Guil, i el president de la Federació de Penyes Barcelonistes de la zona Món, Antoni Freire.

En total, viatjaran fins a la ciutat italiana més de 600 penyistes provinents de gairebé 80 penyes d’arreu del món, fet que representa el 75% del total de desplaçats del Club. Pel que fa al nombre de desplaçats, en primer lloc se situen dues penyes de Polònia: la Fan Club Barça Polska, que viatja al Giuseppe Meazza amb més de 90 penyistes, i la Penya Blaugrana de Poznan, amb gairebé 80 penyistes culers. Seguidament, amb una trentena d’aficionats que es desplacen, es troben la Penya Barcelonista de Budapest, la Penya Blaugrana Di Roma, la FC Barcelona Penya Ticino de Suïssa, la Penya Barcelonista de Ginebra i la Penya Barcelonista de Turin.

El moviment penyístic polonès

El sentiment blaugrana està present a tot el món. D’aquesta manera, el Club i els seus seguidors intenten traslladar els valors i les pràctiques que reprodueix el joc del FC Barcelona tant dins com fora del terreny de joc. Com es pot comprovar amb els moviments del partit de demà, a Polònia, com a tants altres països, hi ha una gran presència d’aficionats barcelonistes que són també membres del moviment penyístic. En concret, la Penya Blaugrana de Poznan és de les més joves, oficialitzada el 2016, actualment ja compta amb més de 360 penyistes.

D’altra banda, la Fan Club Barça Polska, oficialitzada el 2006, és molt més veterana i compta amb més de 1.300 penyistes afiliats. A més, aquesta penya ha sigut protagonista en algunes de les ocasions més significatives del món penyístic barcelonista. Per exemple, el 2007 va organitzar un partit benèfic amb jugadors veterans del FC Barcelona juntament amb l’ABJ i tots els beneficis es van destinar a la construcció d’una llar social al poble de Kobylnica.

Un sopar a la italiana

A Itàlia, un país futboler per excel·lència, també existeix un ampli ventall de penyistes blaugranes que promouen activitats per recolzar i donar forces a l’equip. A banda del partit, la Penya Lombarda FC Barcelona ha organitzat una trobada al cor de la ciutat italiana per aquest vespre, amb la recepció de les personalitats i un sopar oficial per degustar la cuina local. A més dels representants del Club i de la Confederació, està prevista l’assistència d’una cinquantena de penyistes i també la del president de la PB Lombarda, Pietro Giacomo, i la del Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia, Luca Bellizzi.

Demà 6 de novembre, dia del partit, a la seu de la penya es realitzarà l’emissió en directe en connexió des de Roma del programa radiofònic matinal “Radio Barça Italia”, un dels espais periodístics referents del món blaugrana al país. A la tarda, per agafar forces pel vespre, es disputarà un partit 5x5 entre l’Inter de Milán Forever i el Barça Legends, el segon que jugarà l’equip d’Albert Ferrer aquesta temporada i que tindrà lloc a la Piazza Città di Lombardia a les 16:15 hores.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut