Oriol Torras: “Ara li donem més valor a la temporada passada”

Oriol Torras: “Ara li donem més valor a la temporada passada”

El tècnic blaugrana de l’hockey herba fa balanç abans de l’últim partit de la primera volta, dissabte davant el Línia 22

Entre la fredor que comença a envoltar el Pau Negre, la mateixa que podria sentir un aficionat culer si només mirés la classificació de la Divisió d’Honor d’hockey herba i veiés al Barça en novena posició amb només 4 punts, s’espera, tot revisant el vídeo de l’últim partit, l’entrenador del Barça, Oriol Torras. Les primeres paraules del tècnic, mentre encara tenca l’ordinador, són un bon resum de la conversa que posteriorment mantindrà amb els mitjans del club: “17 arribades, les mateixes que ells [l’Atlètic Terrassa]”. Torras, que afronta el seu tercer any dins del primer equip del Barça d’hockey herba (començant un any com a segon entrenador, i posteriorment, i fins a l’actualitat, com a primer tècnic), es mostra tranquil convençut que el bon joc de l’equip acabarà portant els bons resultats.

El terrassenc ha concedit aquesta entrevista a www.fcbarcelona.cat en la qual fa un balanç de la seva trajectòria dins del Barça i de la situació actual de l’equip abans d’afrontar l’últim partit de la primera volta.

Dels tres anys que vostè ha estat dins del Barça, quin és el millor?

O.T: El més fàcil és dir-te que el de l’any passat, per un tema de resultats. Però crec que hi ha molts matisos. El primer any quan el Barça va arribar a Divisió d’Honor (DH), ho va fer sent sisè a DHB i amb un equip que qualitativament no estava per estar a DH. Així i tot, ens vàrem acabar salvant. L’any passat, que crec que va ser el millor, es van aconseguir grans èxits, el bronze a la Copa, salvar-te còmodament, entrar als play of... Però en canvi, crec que aquest any és el més vistós i el que millor estem jugant.

Com recorda aquella primera temporada?

O.T: La gran diferència respecte al primer any és que tu anaves a jugar els partits pensant quants gols podíem evitar que ens fessin. No pensàvem a intentar marcar, pensàvem a intentar no encaixar.

I com es van poder salvar d’aquesta manera?

O.T: Doncs amb un bon bloc defensiu i renunciant a la possessió de pilota, una cosa que no m’agrada gens. Jo com entrenador he mamat tota la vida i he procurat inculcar als meus jugadors el valor de la possessió. Perquè crec que és la millor manera perquè el jugador gaudeixi. Jo no vull que un jugador, que no és professional, vingui a entrenar per després tocar una o dues boles en els 70 minuts de partit. No ho concebo perquè crec en la filosofia Barça.

En l’hockey herba també es pot aplicar la “filosofia Barça”?

O.T: Òbviament, aquest any tenim molt més la pilota. Procurem sortir amb la pilota controlada des del darrere i les estadístiques ens diuen que arribem molt més que l’any passat. Ara bé, tots sabem que jugar d’aquesta manera te una dificultat i és cert que ens està passant factura, en especial amb els contracops. Però quina és la solució: tancar-nos al darrere i esperar a marcar un gol? Potser, molta gent ho signaria, i potser aniríem millor a la lliga, però estic convençut que fem el que és correcte.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut