Darussafaka Tefken Istanbul – Barça Lassa: Arriba el primer triomf europeu lluny del Palau! (71-79)

Els de Pesic tomben el conjunt del nord d’Istanbul al Wolkswagen Arena i estrenen el seu caseller de triomfs europeus lluny del Palau a l’Eurolliga

El Barça Lassa ha sumat el seu primer triomf a domicili a l’Eurolliga al Wolkswagen Arena, després de superar el Darussafaka Tefken Istanbul per 71-79. Gràcies a una millor gestió dels últims minuts del matx, els de Pesic s’han endut un triomf que han hagut de lluitar de valent. Tomic (17 punts), Singleton (18) i Heurtel (13) han estat decisius contra un equip turc en què Michael Erik (17 punts) ha estat qui més problemes ha creat al conjunt barcelonista.

Un cop més, el Barça Lassa ha sortit molt endollat al partit, amb un gran parcial de 3-15 a favor. Gràcies a una gran defensa als primers compassos i a una circulació de pilota notòria, els de Pesic han superat la defensa turca a través de la connexió Pangos-Tomic. L’encert del 44 blaugrana ha col·locat el marcador en un sòlid 8-19 favorable al conjunt culer, però l’equip local ha reaccionat. De la mà d’Eric i Brown des de la banqueta, els d’Ahmet Caki han encadenat un parcial de 10-3 que ha igualat el marcador al final del primer període (18-23).

A l’inici del segon quart el Barça Lassa ha agafat ritme des del perímetre. Heurtel, Ribas i Singleton han encistellat tres triples gairebé seguits, i l’equip s’ha animat. Amb una sòlida defensa i bon moviment de pilota, el conjunt blaugrana ha augmentat diferències i s’ha col·locat amb un destacat 31-41 (min 17).

El Darussafaka ha tornat a reaccionar, però a les acaballes del quart han tornat els dos dígits d’avantatge culer (37-47). Un resultat amb què s’hauria arribat al descans si no hagués estat per un triple llunyaníssim de Demir sobre la botzina, que ha rebaixat la barrera psicològica dels deu punts per a l’equip local (40-47, min 20).

Remuntada local al tercer període

L’acció de Demir ha esperonat els turcs, i l’equip del nord d’Istanbul ha iniciat el tercer quart amb un parcial de 9-0. Els de Caki han endurit la seva defensa i han ofegat l’atac del Barça Lassa. A conseqüència d’aquest fet, el Darussafaka ha capgirat el marcador (61-56 min 28). El combinat turc ha gaudit del seu millor moment del matx al tercer període guiat pels seus jugadors nord-americans, que han portat el seu equip a endur-se el parcial del quart per 24-11.

El domini al rebot assegura la victòria blaugrana

Però, amb l’arribada del darrer quart, els de Pesic han reaccionat i han igualat el duel (64-64, min 32). I als últims minuts el Barça Lassa ha estat molt més encertat que el conjunt local. L’equip ha dominat tant el rebot defensiu com l’ofensiu, fet que li ha permès afrontar el tram final de partit per davant al marcador i assegurar un triomf vital a l’Eurolliga, el primer lluny del Palau Blaugrana en aquest curs 2018/19 a Europa.