Aleñá i Alexia, protagonistes culers a la 7a Gala de les Estrelles del Futbol Català

Aleñá i Alexia, protagonistes culers a la 7a Gala de les Estrelles del Futbol Català

El migcampista culer ha estat escollit en la categoria de jugador amb més projecció, mentre que la jugadora del Femení ha recollit el premi a la màxima golejadora catalana, amb 11 gols

Carles Aleñá i Alexia Putellas han estat els protagonistes blaugrana a la 7a Gala de les Estrelles del Futbol Català, celebrada aquest dimarts a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm. El Club, que comptava amb diverses nominacions a pràcticament totes les categories, s’ha acabat enduent dos premis. L’expedició culer ha estat encapçalada pel president, Josep Maria Bartomeu, a més de Jordi Mestre, Vicepresident de l’Àrea de Futbol i els membres de la Junta Directiva Josep Ramón Vidal-Abarca i Emili Rousaud, a més del guardonat Carles Aleñá.

El migcampista criat a la Masia ha estat el guanyador del premi que acredita al jugador amb més projecció, amb un total del 70,7% dels vots, molt per sobre dels altres dos candidats, dos exbarcelonistes: Jordi Mboula i Sergio Gómez. D’altra banda, l’altre premi blaugrana ha sigut per Alexia Putellas –que precisament diumenge va anotar un pòquer contra el Rayo–  que ha estat la jugadora catalana més golejadora de la temporada amb un total d’11 gols amb el Barça Femení.

Aleñá ha recollit el guardó de les mans del president Josep Maria Bartomeu, i ha explicat: “Estic molt content, és un orgull, és un premi a la feina ben feta. Agraeixo a tots per aquest premi, em serveix per seguir lluitant, motivar-me, perseguir el meu somni des que vaig entrar a la Masia amb 7 anys, que és jugar al primer equip del Barça. El canvi del filial al primer equip és el més difícil, el més important, ja que passes a jugar amb els millors jugadors del món, amb els teus ídols. Però segur que arribarà l’oportunitat”.

Pel que fa a Alexia, no ha pogut estar present a la gala, ja que dimecres disputarà un partit crucial de Lliga de Campions amb el Barça. Però en un vídeo, la jugadora blaugrana ha volgut “agrair a la Federació pel premi i l'esforç que fa pel futbol femení, i també dedicar el premi a les meves companyes d’equip”.

La resta de premis, amb finalistes culers

Pel que fa a la resta de guardonats, els guanyadors en categoria absoluta de millors jugadors catalans han estat Àlex Granell i Marta Corredera. El jugador del Girona s’ha imposat a Gerard Moreno, Mariano Díaz i als culers Sergio Busquets i Jordi Alba. Quant a la davantera del Llevant, ha superat a Berta Pujadas i a les barcelonistes Alexia Putellas, Aitana Bonmatí, i Andrea Pereira. Maria Llompart ha estat escollida jugadora amb més projecció, per davant de la barcelonista Clàudia Pina, Sergio González i Rubi han guanyat el premi a millor entrenador, superant a Roberto Martínez i Pep Guardiola, i Xavier Estrada Fernández ha estat escollit com a millor àrbitre. També Jonathan Soriano i Mariano Diaz han compartit premi de màxim golejador català, amb 36 punts cadascun.

Quant al futbol sala, l’exblaugrana Marc Tolrà ha estat el guanyador del premi a millor jugador, seguit de dos culers més: Didac Plana i Adolfo. En la categoria de millor jugadora, Berta Velasco ha estat la guanyadora, i com a millor tècnic, el vencedor ha estat un altre exculer, Javi Rodriguez, superant al tècnic barcelonista Andreu Plaza i a Clàudia Pons.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut