La Lliga Europea torna al Palau amb un homenatge als primers campions del 1973

La Lliga Europea torna al Palau amb un homenatge als primers campions del 1973

La plantilla que va aconseguir la primera Copa d’Europa del FC Barcelona seran homenatjats abans del Barça Lassa – Follonica d’aquest diumenge

Torna la Lliga Europea al Palau Blaugrana. Ho farà aquest diumenge (12.30 hores, Barça TV) en el partit contra el Follonica italià. La màxima competició continental és la més il·lusionant per a un equip que recull l’herència d’una secció guanyadora i que la temporada anterior, a Porto, va guanyar la 22a Lliga Europea. Però per arribar a aquesta contundent xifra, sempre ha d’haver-hi una primera vegada. I els jugadors que van protagonitzar la gesta del 1973 rebran un nou i merescut homenatge.

Els exjugadors que trepitjaran el parquet del Palau Blaugrana abans del duel del Follonica seran Ramon Pons, Jacint Ginesta, Jaume Riera, Joan Brasal i Joan Vila. També hi serà la família de Jordi Villacorta, mort el passat mes d’agost. Als homenatjats se’ls entregarà un obsequi que commemorarà, 45 anys després, la primera Copa d’Europa i la 22a de la secció, que també va ser la 40a del Club.

L’equip entrenat per Josep Lorente va aconseguir la temporada 1972/73 la primera Copa d’Europa de la història del FC Barcelona. Fet que va suposar l’inici de l’hegemonia de la secció d’hoquei patins al vell continent. La final es va disputar a doble partit contra el Benfica, guanyant al Palau 5-3 i empatant a Lisboa 7-7.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut