Valencia Basket – Barça Lassa: Triomf sòlid i liderat (85-86)

El conjunt culer ha sumat una gran victòria a domicili després de completar un partit molt seriós, amb Singleton i Blazic com a homes més destacats en el duel 200 d'Heurtel a la competició

El Barça Lassa ha sumat la cinquena victòria en cinc partits de Lliga després de superar amb un matx molt sòlid al Valencia Basket a La Fonteta. Singleton (20 punts), Blazic (17) i Pangos (14 punts) han estat les peces clau del triomf culer, una victòria basada en la solidesa com a equip i l’encert en el tir exterior.

Els de Pesic han començat el partit molt endollats, amb un parcial de 2-11 als primers minuts. El Valencia Basket patia per anotar en joc, i el Barça Lassa ho ha aprofitat per col·locar-se 7-18 després d’una cistella de Singleton (3/3 en TC al primer quart). Però a partir d’aquest punt, el conjunt local ha entrat al partit. I tot seguit, l’equip entrenat per Jaume Ponsarnau ha reaccionat amb un parcial de 13-0, capgirant el marcador als darrers minuts del primer quart (20-18, min.9).

Les defenses marquen territori i el Barça Lassa amplia diferències

Al segon període, les dues defenses han augmentat la intensitat. I el Barça Lassa, de la mà d’un Blazic molt inspirat (9 punts consecutius), ha recuperat la iniciativa (25-28, min.14). El conjunt culer ha dominat el rebot ofensiu amb claredat i ha tornat a eixamplar diferències gràcies a la bona tasca d’Oriola sota la cistella (27-38, min.17). El conjunt ‘taronja’ ha buscat una reacció final abans del descans, però els blaugrana han contestat totes les cistelles locals per marxar amb 35-43 al vestidor.

Tot i això, el Valencia Basket ha sortit molt encertat a la pista després del pas per vestidors. I amb tres triples consecutius ha igualat el duel (46-46), amb un Matt Thomas molt encertat. Però els de Pesic no s’han arronsat i, amb Singleton com a referència ofensiva, han contrarestat l’ofensiva ‘taronja’ per mantenir-se per davant fins al final del tercer quart. (60-63, min. 30).

L’ofici culer assegura la victòria

El darrer període ha començat amb els dos conjunts intercanviant cistelles, especialment des de més enllà dels 6,75. I, gràcies al constant domini del rebot ofensiu, els de Pesic han aconseguit punts en segones oportunitats que els han permès dominar l’electrònic (69-75, min. 35). El ritme del darrer quart ha estat marcat per les interrupcions i per la bona feina culer i, en uns últims minuts molt igualats, els de Pesic han assegurat un triomf que els retorna al liderat de la competició, empatats amb el Reial Madrid.