Els millors experts en medicina esportiva es donen cita a la Barça Sports Medicine Conference

Els millors experts en medicina esportiva es donen cita a la Barça Sports Medicine Conference

L’esdeveniment reuneix entre avui i demà professionals d’arreu del món especialitzats en lesions musculars als bessons i al tendó d’Aquil·les

Aquest dilluns s’ha iniciat a l’Auditori 1899 del Camp Nou la Barça Sports Medicine Conference, unes sessions acadèmiques que reuneixen entre el 8 i el 9 d’octubre a Barcelona les màximes autoritats mundials en medicina esportiva. La cita, abans anomenada Muscle Tech Network, té com a temàtica central les lesions musculars als bessons i al tendó d’Aquil·les i compta amb l’assistència d’uns 350 professionals procedents d’arreu del món. 

La sessió inaugural ha comptat amb la participació de Javier Sobrino, director d’estratègia i Innovació del Barça Innovation Hub i del Dr. Gil Rodas, director de l’Àrea Mèdica del Barça Innovation Hub. Ambdós han recordat que l’objectiu d’aquestes jornades és fomentar l’enriquiment mutu entre el binomi ciència i l’esport, crear comunitat i acumular coneixements per poder-los aplicar amb els esportistes per millorar la seva recuperació i benestar en cas de lesió.

A continuació ha pres la paraula Henning Langberg, metge danès expert en la vinculació de la pràctica clínica amb la ciència, un tema clau en el congrés d’enguany. Posteriorment han tingut lloc una sèrie de ponències sobre factors de risc, mètodes d’avaluació i rehabilitació de les lesions de bessons, soli i tendó d’Aquil·les, especialment en jugadors de futbol. Algunes d’aquestes xerrades han anat a càrrec de membres de l’equip mèdic del FC Barcelona, que han aportat el seu coneixement i experiència, principalment amb el primer equip.

La Barça Sports Medicine Conference continuarà demà amb intervencions com la de Sakari Orava, especialista en intervencions als isquiotibials i col·laborador del FC Barcelona; Jill Cook, metgessa australiana especialista en tendinopaties; o el Dr. Ricard Pruna, responsable mèdic de l’Àrea de Futbol del FC Barcelona.

Aquesta trobada mèdica s’emmarca dins de l’Sports Science Week, una setmana científica impulsada pel Barça Innovation Hub en què, a més d’aquest, es duran a terme dos esdeveniments acadèmics més: el II Barça Sports Performance Congress, que tindrà lloc dimecres 10 d’octubre, i la Sports Nutrition Conference, que se celebrarà dijous, tots dos també a l’Auditori 1899 del Camp Nou.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut