BAXI Manresa – Barça Lassa: Triomf treballat en el primer derbi català de la lliga (78-88)

Els de Pesic superen gràcies a un gran inici i final de partit al conjunt bagenc en un duel marcat pel retorn de Seraphin a les pistes deu mesos després

El Barça Lassa ha sumat el segon triomf en dos partits a la Lliga ACB després de superar el BAXI Manresa per 78-88. L'equip ha basat el triomf en un gran inici de duel i d'últim quart, fet diferencial en el marcador final. Kuric i Tomic han estat els blaugranes més eficaços en un duel marcat pel retorn de Kevin Seraphin deu mesos després del seu darrer partit de competició oficial.

L'equip blaugrana ha sortit decidit a posar-se per davant del principi, i al minut cinc de partit ja dominava (2-10) gràcies al domini del rebot i l'encert de Tomic prop de la cistella. Precisament el croat ha estat un dels protagonistes del millor moment del primer període, quan ha donat el relleu a la pista a Seraphin, que ha tornat a les pistes després de la seva lesió de genoll. El francès s'ha estrenat amb ganes, ja que la seva primera acció al matx ha estat un tap espectacular.

El Barça Lassa ha dominat el duel a la primera meitat amb comoditat (18-35, min.15) gràcies a la manca d'encert manresana en el tir exterior. Tot i això, els de Peñarroya han reaccionat de la mà de Toolson i han escurçat distàncies abans del descans fins al 37-47 amb què els dos equips han marxat al vestidor.

Reacció local al tercer període

A la represa, els de Pesic dominaven el marcador amb avantatges sempre propers als deu punts (47-58, min. 25) gràcies a l’encert en el tir. Però al tercer quart, l’equip ha perdut més pilotes, un fet que ha permès el BAXI Manresa sumar un parcial de 15-2 que ha col·locat el 59-60 al marcador al final del tercer període.

Caràcter per assegurar el triomf

Però al començament del darrer quart, el Barça Lassa ha endossat al conjunt local un parcial de 9-2 gràcies a un triple de Blazic i sis punts consecutius d’Oriola (61-69, min.32). L’encert blaugrana des del perímetre ha augmentat, i Pangos i Singleton han sentenciat el matx a base de triples. Els punts anotats des de lluny han permès al conjunt culer dominar el final del duel i assegurar el segon triomf del curs a la competició domèstica.