Aleix Font: 8 punts el dia del debut amb el Barça Lassa

Aleix Font: 8 punts el dia del debut amb el Barça Lassa

L’escorta barceloní ha passat per totes les categories inferiors del Barça (Infantil, Cadet, Junior i Barça B) abans de debutar amb el primer equip

Aleix Font Rodríguez (1'96 cm, 1998) va debutar aquest diumenge, 9 de setembre, de manera oficial amb el Barça Lassa. Als seus 20 anys, Font, va veure complert un dels seus somnis després de disputar un total de 12 minuts i anotar 8 punts, als quals hi va sumar dos rebots, una recuperació i una assistència. Un parell d’hores abans del seu debut amb el primer equip, Font va anotar 26 punts en el triomf del filial contra el Força Lleida en l’anada de les semifinals de la Lliga Catalana LEB (63-66). No va ser un diumenge qualsevol per a un Aleix que tenia el seu germà David -company seu al filial- i els seus pares a Lleida veient el seu debut.

Per totes les categories

El camí d’Aleix Font fins al primer equip ha estat llarg i amb moltes etapes. Després de començar al Premini del JAC Sants (2007-08) i d’una estada a Irlanda de dos anys per motius familiars (2008-2010), va tornar a Barcelona per disputar el primer any d’Infantil al JAC (2010-11) abans d’arribar a l’Infantil A del Barça, amb el qual va guanyar la Minicopa la temporada 2011/12.

Posteriorment, Font va completar les etapes de Cadet (2012-14, amb dos campionats d'Espanya), Júnior (2014-16, aconseguint el triplet) i actualment enceta la tercera temporada com a jugador del Barça Lassa B amb el qual ja ha disputat 70 en la segona categoria del bàsquet espanyol i el curs 2017/18 va ser el segon màxim anotador de l’equip amb 12,5 punts per partit i un 41% d’encert des del triple.

El debut

Des de la temporada passada, Font, ha participat en molts entrenaments del primer equip i aquesta pretemporada, amb Pesic a la banqueta, és un més del primer equip juntament amb els seus companys Sergi Martínez, Pol Figueras i Atoumane Diagne. Aquest diumenge 9 de setembre, a les 21:25 hores, Font va tenir l’oportunitat de debutar en un partit oficial amb el primer equip i no va decebre: 8 punts en 12 minuts.

Aquest estudiant de segon de Medicina segueix creixent any rere any i una mostra més ha estat el debut amb Pesic a la banqueta.

Les valoracions

“M’hagués agradat debutar amb victòria, però estic content per l’actuació. Portava molt de temps pensant-hi i preparant-me per aquest moment i estic content”.

“No ha estat fàcil la recuperació després d’un partit amb el Barça B, però l’adrenalina de quan et diuen que has de sortir a pista ho compensa tot

“He de seguir treballant i estar preparat per totes les oportunitats que se’m donin”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut