Ante Tomic i Pierre Oriola, nous capitans del Barça Lassa de bàsquet

Ante Tomic i Pierre Oriola, nous capitans del Barça Lassa de bàsquet

El pivot croat, que defensa la samarreta des del 2012, serà el primer capità estranger de la història de la secció i Pierre Oriola l’acompanyarà

Ante Tomic serà el nou capità del Barça Lassa 2018/19. Després de l’adéu a les pistes de Juan Carlos Navarro, que va ser el capità del primer equip del 2011 i fins al 2018, Ante Tomic pren el relleu que deixa el millor jugador de la història de la secció i estarà acompanyat per Pierre Oriola, que exercirà les funcions de segon capità després d’haver arribat al Barça el 2017. Així doncs, “l’equip s’assegura continuïtat en les funcions de capità perquè tots dos també ho eren el curs passat”, comenta el tècnic Svetislav Pesic.

Tomic, de 31 anys, va arribar al Barça Lassa l’estiu del 2012 i ha disputat sis temporades al Palau Blaugrana. En aquest període, Tomic, ha jugat 455 partits oficials amb la samarreta blaugrana sent el jugador estranger amb més partits disputats per davant d’Erazem Lorbek (341) i Gianluca Basile (329).

Des de la seva arribada, Tomic ha aconseguit una Lliga ACB (2013/14), dues Copes del Rei (2013 i 2018),  una Supercopa Endesa (2015) i sis Lligues Catalanes (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017).

Les valoracions

Tomic

“És un honor, estic molt orgullós. Serà el meu setè any al Barça i sóc el jugador amb més anys. És una responsabilitat molt gran, sobretot després de l’adéu de Navarro i és difícil. Ser capità del Barça és increïble i estic molt content”.

Oriola

“És un repte important, sempre he volgut estar aquí i ara ser escollit segon capità després de Tomic diu molt. Crec que el club em té estima, respecte, i intentaré ajudar a l’equip a aconseguir grans èxits i que l’equip sigui una gran família”.

“Espero ajudar els jugadors nous a entendre què és el Barça, què significa aquesta samarreta i que la defensin fins a mort fins a l’últim dia”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut