Així ha sigut el 39è Congrés Mundial de Penyes

Així ha sigut el 39è Congrés Mundial de Penyes

L’esdeveniment organitzat per la Confederació Mundial de Penyes va congregar més de 1.000 penyistes

Un any més, la organització del Congrés Mundial de Penyes va ser tot un èxit. Totes i cadascuna de les activitats organitzades entre el 13 i el 15 d’agost van demostrar un cop més la fortalesa i la bona salut del moviment de penyes del FC Barcelona.

El passat dia 15 d’agost es va celebrar el 39a edició del Congrés Mundial de Penyes, l’esdeveniment més important de l’any en l’àmbit penyístic, en un ambient festiu i barcelonista amb xifres d’assistència espectaculars.

El Palau de Congressos de Catalunya va acollir la cita, que va començar amb la part de treball on els directius de la Confederació Mundial de Penyes van posar en valor la feina fet al llarg de la temporada i els projectes de futur. Un any més, la conducció de l’acte va anar a càrrec del secretari de la Confederació, Joan Giménez.

El president de l’entitat penyística, Antoni Guil, va destacar la importància de continuar treballant en els projectes que portin a dinamitzar les penyes i apropar als joves a través de l’esport base. També va remarcar la necessitat de signar el nou conveni amb el FC Barcelona treballat a la Comissió Mixta i el nou acord de patrocini.

El portaveu del Consell de Solidaritat de la Confederació, Juan Carrión, va repassar els principals actes i fites solidàries de la temporada, tot destacant la importància de la relació amb diferents entitats com la Fundació Barça per seguir treballant en l’àmbit solidari.

Al llarg de la seva intervenció, el vicepresident institucional de la Confederació Mundial de Penyes, Lluís Grau, va incidir en el gran recolzament dels penyistes cap a tots els equips del FC Barcelona. El portaveu de la Comissió Institucional i Serveis va repassar les principals xifres aconseguides en matèria de comunicació, posant èmfasi en les tres edicions produïdes durant la temporada de la revista Blaugranes. Finalment, va anunciar l’estrena del nou web de la Confederació a partir del setembre i va explicar la importància de la votació del nou reglament de penyes, nascut d’un procés participatiu de tot el moviment de penyes i que va ser aprovat pel Congrés.

Per la seva part, el vicepresident sociocultural de la Confederació, Salvador Torres, va posar en valor les activitats promogudes per la entitat per elevar la marca penya i apropar als joves a les penyes com els tornejos Penyes Futbol Games o el projecte Junts+. També va remarcar els actes organitzats per la Confederació al llarg de l’any, que inclouen el projecte Invulnerables, les conferències “Barça i Catalunya, els orígens d’una simbiosi centenària” o el Show del Trident.

La primera part del Congrés va acabar amb l’aprovació dels comptes de la temporada 2017-18 i la presentació del pressupost de la Confederació per a la 2018-19 amb la intervenció del director de la Confederació, Joan Camps.

Els directius del FC Barcelona, amb el president Josep Maria Bartomeu al capdavant, van realitzar les seves intervencions a la part institucional del Congrés destacant la importància de seguir caminant junts amb la Confederació, per continuar fent del moviment de penyes del FC Barcelona el millor del món.

Les noves incorporacions de la temporada, Lenglet, Arthur, Malcom i Arturo Vidal es van presentar als penyistes conjuntament amb el secretari tècnic, Éric Abidal i l’adjunt a la secretaria tècnica, Ramon Planes.

Posteriorment, es va celebrar el Dinar de Gala amb l’assistència dels membres de la Junta Directiva del FC Barcelona i de la Confederació Mundial de Penyes, entre d’altres personalitats acompanyats de més de 950 penyistes assistents.

Gran jornada esportiva amb el 13è Torneig de Futbol 7

Els dies 13 i 14 es va celebrar als camps annexes del Miniestadi el 13è Torneig de Futbol 7, amb la participació de dinou equips (10 benjamins i 9 alevins) representant a 12 Federacions de Penyes. Els més de 250 nens i nenes van poder gaudir de dues jornades de futbol que van acabar amb l’entrega de premis per part del directiu del FC Barcelona, Pau Vilanova, del president de la Confederació, Antoni Guil i de diferents directius de la entitat penyística.

La PB Vendrell i Baix Penedès es va emportar el premi al primer classificat en categoria benjamí, mentre que la Peña Leonesa FC Barcelona va ser la guanyadora en categoria aleví.

La jornada prèvia del Congrés, marcada pel VII Torneig de Cartes i el Sopar Popular

Aquest any, la parella formada per Sergi Montraveta i Jordi Balletbo es va alçar amb la victòria del Torneig de Cartes, mentre que les parelles Jordi Aymerich-Salvador Casanoves i Xavier Fonoll-Alejandro Jose Armengol van aconseguir el segon i tercer lloc respectivament.

Posteriorment, es va celebrar un sopar popular a l’explanada del Camp Nou amb l’assistència de 700 penyistes en un ambient espectacular i amenitzat amb diferents actuacions musicals.

Celebrat el VII Torneig Penyes Futbol Games

La setena edició de la competició de videojocs organitzat per la Confederació es va celebrar un cop més a l’Auditori 1899. El Pro Evolution Soccer 2018 (PES18), videojoc de Konami, patrocinador del FC Barcelona i de la Confederació, va ser el protagonista conjuntament amb el centenar de nens i nenes participants.

En aquesta edició l’entrega de premis va anar a càrrec dels jugadors del Juvenil A, Nils Mortimer, Antonio Jesús Cantón i Josep Jaume Martínez, conjuntament amb el tècnic Denis Silva.

La Federació de Penyes Maresme va ser la primera classificada, mentre que la Federació d’Anoia, Penedès i Garraf i la Federació Gironès, La Selva i La Garrotxa van ser segona i tercera respectivament.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut