Dídac i Adri Ortego, més ADN de La Masia per al Barça Lassa

Dídac i Adri Ortego, més ADN de La Masia per al Barça Lassa

Igual que Joselito i Roger, els dos jugadors formats al planter han fet el camí d’anada i tornada al Palau i s’han guanyat un lloc al primer equip després de destacar a Jaén i Saragossa

Dídac i Adri Ortego tornen al Barça Lassa per quedar-s’hi. Són dos exemples més de jugadors formats al planter que marxen per madurar i agafar experiència al món professional i tornen convertits en futbolistes de primer nivell. Igual que Joselito i Roger. I és que aquesta temporada el Barça Lassa compta amb 4 jugadors formats a La Masia, més que mai en la història de la secció.

Dídac, una espera de 10 anys

El cas del porter d’Arenys Dídac és molt especial. Va arribar al Barça amb 15 anys i va jugar 4 temporades a les categories inferiors del Club, als equips Cadet i Juvenil. Després va marxar per curtir-se a Guadalajara, Santa Coloma i Jaén, i ara, passats 10 anys, torna al Barça per ocupar la vacant de Paco Sedano. “És el meu referent des de sempre, només tinc paraules d’admiració cap a ell i sempre el recordarem com el millor porter de la història de la secció”, explica Dídac sobre Sedano. El porter diu que arriba en el millor moment al Barça. “Tota la feina feta aquests anys enrere agafant experiència, jugant molts minuts i tenint protagonisme allà on he jugat han fet que avui pugui tornar”, diu el d’Arenys. I ara toca ja centrar-se en el present. “Tenim una gran plantilla i ara toca fer un gran equip per complir amb els objectius”, diu Dídac.

Adri Ortego, el jugador revelació de la lliga

A diferència de Dídac, Adri Ortego només ha hagut d’esperar 3 temporades per tornar al Barça. I ho ha fet convertit en el jugador revelació de la lliga després de marcar 23 gols aquesta última temporada a Saragossa. “Fins que no surts del Barça no t’adones de la dimensió real que té el Club”, reconeix.

Adri Ortego va jugar a les ordres de Plaza al Barça B entre el 2012 i el 2015. “Era la primera vegada que sortia de Madrid i tot són records bons d’una etapa que em va obrir les portes del futbol sala professional”. Durant aquest temps va ser un reforç habitual al primer equip i fins i tot pot presumir d’una UEFA Futsal Cup, la del 2014, al seu palmarès igual que Lozano, Dyego i Aicardo. “Sí que he retrobat molts dels companys que tenia, però no és el mateix compartir vestidor amb ells pujant del B que com a jugador del primer equip”, explica.  I a l’hora d’identificar-se amb un jugador, Ortego ho té clar. “El meu mirall és Lozano perquè és madrileny com jo i els nostres orígens són molt similars i admiro la seva trajectòria fins a convertir-se en capità del Barça”, diu Ortego.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut