Descobreix el motiu dels dorsals del Barça Lassa 2018/19

Descobreix el motiu dels dorsals del Barça Lassa 2018/19

Nil Roca ha escollit el ‘24’ pel seu retorn a la disciplina blaugrana, mentre que João Rodrigues lluirà el ‘79’

Els dorsals són un element identificador molt propi de cada esportista. En l’hoquei patins, com en molts altres esports, un determinat dorsal pot arribar a representar diverses facetes d’un jugador, com la posició a la qual s’acostuma a jugar, els referents esportius o bé el número que s’ha tingut des de petit. A continuació es descriu el perquè els dorsals que lluiran els membres de la primera plantilla blaugrana aquesta temporada.

1- Aitor Egurrola: El dorsal ‘1’, com el ‘10’, són els més habituals per als porters d’hoquei. El Pop va lluir-los tots dos quan estava en etapa de formació, i quan va arribar al primer equip Carles Folguera acostumava a dur l’últim número (durant una època només estava permès fins al 10, i després fins al 99). Així que Egurrola es va quedar amb el primer dorsal possible.

3- Marc Gual: Al Noia Freixenet va créixer amb el '5' i quan va fitxar pel Reus Deportiu va escollir el '8' perquè el '5' el portava Xavi Caldú. Al Liceo també va lluir el ‘8’ però, quan va tornar a Reus després d’una temporada a la Corunya, Jordi Molet tenia agafat el ‘8’, i el de Sant Sadurní va optar pel ‘3’ que ha lluït sempre com a blaugrana.

4- Matias Pascual: És el número que l’ha identificat durant tota la seva carrera esportiva, que va començar a l’Olimpia de San Juan i que va continuar al SEC i al Liceo abans d’arribar al Palau.

7- Pablo Álvarez: També és el dorsal que l’ha representat al llarg de la seva vida, a l’Olimpia i al Liceo. Quan va arribar, Mia Ordeig tenia el ‘7’, i l’argentí va optar llavors pel ‘77’. I quan l’osonenc va tornar al Vic, Álvarez va treure’s un número de la samarreta.

8- Pau Bargalló: Al Noia Freixenet va créixer amb el ‘9’ que llueix el seu germà Jordi. Quan va arribar a coincidir amb ell al Liceo el petit dels germans Bargalló va decidir dur el ‘8’ perquè és el número que li agrada a la seva parella. I tant al Barça com a la selecció absoluta ha apostat sempre pel mateix dorsal.

9- Sergi Panadero: Quan va arribar al primer equip del Voltregà només quedava lliure el ‘9’. I quan va arribar a Can Barça el 2003 ja va començar amb un ‘9’ que no ha abandonat mai.

10- Sergi Fernández: És un número habitual en els porters, i ja el va tenir al Vic. Quan va arribar al Barça va cedir el ‘10’ a Marc Torra, i ell va adjudicar-se el ‘99’. Quan Torra va passar-se al '8', Xenxo va tornar a escollir el '10’.

24- Nil Roca: El jove jugador blaugrana, que torna aquest estiu al Barça Lassa després destar cedit al Noia Freixenet, té el ‘4’ com a número preferit. Però aquest està ocupat per Pascual, així que Nil Roca ha decidit posar el dorsal ‘24’ a la seva primera samarreta blaugrana com a jugador del primer equip. És el mateix dorsal que ja va dur a l’Arenys de Munt quan era aleví, i també durant l’última campanya a Sant Sadurní.

33- Ignacio Alabart: Se sent identicat amb el número ‘3’, que ja llueix un dels seus referents: Marc Gual. El ‘3’ també és el dorsal del seu pare, Quico Alabart, exjugador del Reus i del Liceo.

79: João Rodrigues: Està fermament vinculat al ‘9’, que defensava al Benfica i també a la selecció de Portgual. Al Barça, però, el ‘9’ és de Panadero, i el nouvingut jugador portuguès ha apostat per afegir el ‘7’ a la seva samarreta, fent honor a la data del seu casament (7-7-17). Aquest divendres, contra el Caldes (21.00 hores, Barça TV), es vestirà per primera vegada de blaugrana. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut