La comunitat xinesa de Barcelona inaugura la Penya Dracs Units

La comunitat xinesa de Barcelona inaugura la Penya Dracs Units

El vicepresident primer Jordi Cardoner, el directiu Pau Vilanova i l’exjugador José Mari Bakero assisteixen a un acte que evidencia el poder d’integració del FC Barcelona

La Penya Blaugrana Dracs Units Xinesos pel Barça ha quedat oficialment inaugurada aquest dissabte al seu nou espai social, situat al carrer Sancho de Ávila, al barri 22@ del Poble Nou. L’acte ha reunit un gran nombre d’aficionats blaugrana de la comunitat xinesa establerta a Barcelona, i ha comptat amb la presència, com a representants del Club, del vicepresident primer, Jordi Cardoner, del directiu responsable de Penyes, Pau Vilanova, i de l’exjugador Jose Mari Bakero.

La festa d’inauguració ha destacat per una gran presència de nens i joves xinesos vestits amb la samarreta blaugrana o amb la de la mateixa penya, que té dibuixats els dos dracs que formen el símbol de l’entitat. La penya ha escollit com a emblema la imatge del Drac de Gaudí, que representa la Barcelona acollidora, donant la benvinguda, a través dels valors del futbol, al Long, el drac tradicional xinès, que representa el país asiàtic.

Els representats del Barça també han estat acompanyats per Jordi Monturiol, president de la Federació de Penyes del Barcelonès Est, i per una àmplia representació de la resta de penyes que formen aquesta Federació, que han volgut donar suport a la presència de la penya Dracs Units a la nostra ciutat.

També hi ha estat present una àmplia representació de la comunitat xinesa, encapçalada pel cònsol de la República Popular de la Xina a Barcelona, Tang Heng, el president de la penya, Zhomin Ma, i la directora de la Fundació Educativa Xinesa i tresorera de la PB Dracs Units, Leilei Ma. La presentació de l’acte ha estat a càrrec de la periodista i secretària general de la penya, Pilar Calvo.

La penya xinesa, que ahir, divendres, va estar al Camp Nou, on va oferir el seu tradicional ball de Dracs i Lleons, va visitar el Museu del Barça i va fer un recorregut per les seves instal·lacions, ja té més de 200 associats. L’origen de la seva creació cal buscar-lo al setembre de l’any passat, que la Fundació Educativa Xinesa i la Fundació del FC Barcelona van coincidir en un acte per celebrar que el futbol entrava en el pla educatiu de les escoles xineses. En aquell acte es va iniciar la idea de crear una penya que, un any després, ha quedat oficialment establerta.

Unió i integració

Al torn de parlaments, Jordi Cardoner ha destacat: “Avui és un dia especial per a tots, però sobretot per als més petits, que d’aquí uns anys podran recordar que ells van estar en un acte de gran transcendència, la inauguració d’aquesta penya”. El vicepresident blaugrana ha volgut remarcar el paper integrador que té l’aparició de la penya Dracs Units: “El Barça és el club més estimat, admirat i global del món, i ara vosaltres us integreu en aquest gran club. Tal com mostra la imatge dels dos dracs, l’exemple de la penya representa la unió i la integració de dues comunitats, la xinesa i la barcelonina, a través del Barça”.

Pau Vilanova ha donat la benvinguda a Dracs Units a la família de penyes del FC Barcelona i ha recordat: “Ara teniu el repte de ser ambaixadors del Barça i transmetre els seus valors”. Per la seva part, el cònsol de la Xina a Barcelona ha manifestat: “És tota una alegria assistir a aquesta demostració d’amor de la comunitat xinesa cap a Barcelona i de la seva voluntat d’integrar-se a la vida de la ciutat”. Tang Heng ha agraït al Barça la instauració d’una FCBEscola al seu país, “que de ben segur ajudarà a aplicar els seus sistemes i a apujar el nivell de la nostra formació”.     

Després dels parlaments i de l’intercanvi d’obsequis i records de la jornada s’ha dut a terme la descoberta de la placa commemorativa de la inauguració oficial de la penya.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut