Jordi Monés lidera la trobada internacional d’investigadors per la lluita contra la ceguesa

Jordi Monés lidera la trobada internacional d’investigadors per la lluita contra la ceguesa

El directiu blaugrana, comissionat del FCB Universitas, organitza a Barcelona les jornades que debaten sobre els nous enfocaments terapèutics de les malalties oculars

Barcelona acull aquest 6 i 7 de setembre una trobada internacional sobre la lluita contra la ceguesa, que estarà liderada pel directiu del FC Barcelona i comissionat de la FCB Universitas, el Dr. Jordi Monés, director científic de la Barcelona Macula Foundation. Les jornades han començat avui al  CaixaForum Barcelona i consisteixen en uns debats organitzats conjuntament per B -Debate, en una iniciativa de Biocat i l'Obra Social "la Caixa", i la Barcelona Macula Foundation, amb la col·laboració del CRG i la Fundació Leitat. 

L’objectiu de la trobada d’investigadors, que porta com a títol 'Lluita contra la Ceguesa. Futurs reptes i oportunitats per a la restauració visual’, és la de proposar idees i explorar el potencial dels nous enfocaments terapèutics per a les malalties degeneratives de la retina que provoquen la ceguesa, mitjançant  la combinació de la nanotecnologia, la medicina regenerativa, cèl·lules mare, teràpia gènica, genòmica, bioenginyeria, optogenètica i la biofotònica. Hi ha investigadors internacionals de ciències bàsiques i translacionals, líders i experts en tots aquests camps, per tal de compartir les oportunitats terapèutiques innovadores en cada sector, i especialment en l'exploració i el descobriment de possibles sinergies per generar nous projectes de recerca en col·laboració multidisciplinaris sobre aquest tema.

La ceguesa és un important desafiament global de salut a causa de l'enorme impacte que té sobre els pacients i les seves famílies, i les seves importants conseqüències socioeconòmiques. A més del gran impacte emocional que això implica per als pacients i les seves famílies, també comporta greus dificultats per continuar la seva educació, per trobar una feina de qualitat, un risc més gran de caigudes i accidents, una autonomia limitada i un impediment per tenir un estil de vida actiu i amb qualitat.

Durant els propers anys, 1 de cada 4 persones majors de 50 anys d'edat patiran algun tipus de malaltia ocular degenerativa. Actualment a la UE hi ha 91 milions de persones majors de 65 anys i s'espera que arribi als 127 milions el 2020. A tot el món s'estima que hi ha 285 milions de persones amb problemes de visió i 39 milions són cecs.

El FC Barcelona, al costat de les persones amb discapacitats

El FCB té una sensibilitat vers les persones que pateixen qualsevol tipus de discapacitat i afectació en la seva mobilitat i així ho fa palès a través de diferents programes i iniciatives, com per exemple la celebració de jornades a les seves instal·lacions en què es reflexiona sobre la inclusió de les persones amb discapacitat dins de l’esport, però també en el seu dia a dia. També els esportistes del Club participen en diferents iniciatives per promoure la inclusió social i donant visibilitat a les problemàtiques que pateixen les persones amb discapacitats. El Comissionat Barcelona Universitas, centrat en la recerca científica per fomentar el rendiment esportiu i transmetre coneixement, també se suma a aquesta sensibilitat del Club col·laborant en la difusió d’unes Jornades internacionals que tenen com a objectiu prioritari la generació i la transmissió de coneixement en aquesta matèria.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut