José Mari i Eto’o, la relació entre el Leganés i el FC Barcelona

José Mari i Eto’o, la relació entre el Leganés i el FC Barcelona

Els dos jugadors són els únics que han vestit les samarretes del conjunt madrileny i del blaugrana de manera oficial

El CD Leganés i el FC Barcelona no s’han enfrontat mai a la Lliga, ja que l’equip madrileny s’estrena aquesta temporada a la màxima categoria del futbol espanyol. Així doncs, aquest dissabte (13 hores) el Barça trepitjarà l’estadi de Butarque per primera vegada en partit de Lliga. Tot i aquest fet, però, hi ha dos noms que uneixen la història del Leganés i del Barça: José María García Lafuente, ‘José Mari’, i Samuel Eto’o. Tots dos, en algun moment de les seves carreres, van vestir la samarreta dels dos equips en partit oficial.

En el cas del migcampista, nascut a Logronyo l’any 1971, va jugar al FC Barcelona durant l’any 1995. Format al planter de l’Osasuna, va debutar amb el Barça un 15 de gener del 1995 en un Barça-Logronyès de la jornada 17 de Lliga. En total va disputar 15 partits oficials com a blaugrana, en els quals no va marcar cap gol. Després de marxar del Barça va jugar al Betis, a l’Athletic Club, i al Leganés. Només va estar una temporada al conjunt madrileny –la 2000/01-, i acabaria la seva carrera l’any 2003 al Reus.

La història de Samuel Eto’o és ben diferent. El davanter camerunès és un dels golejadors més recordats de l’era moderna del FC Barcelona. Com a blaugrana, Eto’o va disputar un total de 201 partits oficials, en què va marcar 131 gols. Durant les cinc temporades que va vestir de blaugrana, Eto’o es va guanyar l’estima de l’afició pel seu caràcter guanyador i els gols, alguns d’aquests bàsics en la consecució de títols. I és que, entre d’altres, Eto’o va obrir el marcador a les finals de Champions del 2006 –a París- i del 2009 –a Roma-, a més de donar la Lliga del curs 2004/05 amb l’empat al camp del Llevant. Amb tot això, el camerunès va marxar del Barça amb un palmarès de luxe: dues Lligues de Campions, tres Lligues, una Copa del Rei i dues Supercopes d’Espanya.

Abans d’arribar al Barça, però, Samuel Eto’o havia tingut una trajectòria d’allò més treballada. Va arribar molt jove a Espanya procedent del Camerun. L’havia fitxat el Reial Madrid, però a l’equip blanc no tenia oportunitats, i en el seu segon any va ser cedit al Leganés. D’aquesta manera, Eto’o va disputar la temporada 1997/98 a Butarque. Després va acabar arribant al Mallorca el 1999, i des d’allà va fer el salt al Barça el 2004.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut