10 coses que has de saber de la Lliga Endesa 2016/17

10 coses que has de saber de la Lliga Endesa 2016/17

Aquest divendres arrenca la nova temporada, amb 17 participants, dues jornades de descans per a cada equip i el Barça Lassa com un dels favorits

La nova temporada de la Lliga Endesa ja és a punt, i el El FC Barcelona Lassa l’obrirà el diumenge visitant la pista de l’ICL Manresa. No obstant això, aquest divendres ja es posa en marxa una Lliga Endesa 2016/17 que presentarà algunes diferències respecte les anteriors edicions. Per conèixer millor la nova temporada, amb 17 equips, repassem a continuació 10 coses que has de saber de la competició:

  1. Tots els partits de la Lliga Endesa es podran veure de manera exclusiva per Movistar+/Yomvi. A partir d’aquest curs, ja no es podrà veure cap partit en obert.
  2. Tyrese Rice, favorit entre els entrenadors. Els 17 tècnics de la Lliga Endesa han estat sotmesos a una breu enquesta de 7 preguntes. Qüestionats per qui serà l’MVP, entrenadors com Sito Alonso (Baskonia), Luis Casimiro (Herbalife Gran Canaria) o Salva Maldonado (Movistar Estudiantes) no han dubtat a escollir el base nord-americà del Barça Lassa, Tyrese Rice, com a possible MVP.  A més, el nou fitxatge blaugrana ha estat nombrat en 5 ocasions per estar en el 5 ideal de la competició.
  3. Competició de 17 equips. La nova temporada 2016/17 estarà formada per 17 equips, i d’aquesta manera tots els equips descansaran dues jornades. En el cas del FC Barcelona Lassa, la primera jornada de descans arribarà ben aviat (Jornada 2). I és que els blaugranes arrancaran la competició el 2 d’octubre i no serà fins la jornada 3 que podran obrir la competició al Palau Blaugrana. L’altra jornada que els homes de Bartzokas no disputaran serà la 18.
  4. No hi haurà Clàssic al Nadal, com ha estat habitual durant els darrers anys.  Els Clàssics contra el Reial Madrid es disputaran les jornades 7 i 24. El primer duel entre blancs i culers es jugarà a Barcelona el 6 de novembre, mentre que el de Madrid es disputarà l’11 o el 12 de març del 2017. Ambdós partits es jugaran pocs dies abans dels clàssics a l’Eurolliga, que seran el 18 de novembre (al Palau) i el 22 de març (al Palau d’Esports de la Comunitat de Madrid).
  5. El Barça Lassa, l’equip més alt de l’ACB. El conjunt blaugrana, amb 2’01m de mitjana,  és l’equip amb més altura, empatat amb el Saragossa. L’altura dels homes de Bartzokas serà una de les moltes qualitats del nou Barça Lassa. I és que jugadors com Perperoglou (2’03m) o Eriksson (2’01m) són jugadors amb capacitat d’emparellar-se amb homes alts. 
  6. Ante Tomic, el segon jugador més alt de tota la Lliga. El pivot croat és el jugador més alt del FC Barcelona  amb 217 centímetres, seguit de Lawal (2’08m) i Víctor Claver (2’07m) per completar el Top3 de jugadors més alts del Barça Lassa. L’altura de Tomic no només destaca entre els homes dirigits per Bartzokas, sinó que també el permet ser el segon jugador més alt de la Lliga Endesa, només superat per Artem Pustovyi, del Río Natura Monbus, amb 2’18m. 
  7. Juan Carlos Navarro, el jugador amb més títols. L’escorta format al FC Barcelona  ja és tot un veterà de la Lliga Endesa i, actualment, és el jugador que posseeix més títols entre tots els que segueixen en actiu aquesta temporada a la Lliga Endesa. El capità del Barça Lassa ha aconseguit un total de 8 títols de Lliga (1999, 2001, 2003, 2004, 2009, 2011, 2012 i 2014).
  8. Les parelles de la Lliga. Rice i Koponen han arribat aquesta temporada  al Barça Lassa però ja estaven en el mateix equip la temporada passada (Khimki). A més, hi ha tres casos més en aquesta edició de l’ACB: els nous jugadors del Baskonia Shane Larkin i Bargnani (que van coincidir en els Brooklyn Nets); els reforços del ICL Manresa Petar Aranitovic i Aleksandar Cvetkovic (que jugaven junts al Partizan); i Randolph i Draper del Reial Madrid (fitxats del Lokomotiv Kuban).
  9. Els millors inicis. El Barça Lassa, juntament amb el Reial Madrid, és l’equip amb millor balanç en les primeres jornades de les últimes lligues. En els últims set anys, tant els culers com els blancs han guanyat sis cops i només han perdut en una ocasió. 
  10. Tècnics que s’estrenen. Vuit entrenadors debutaran amb els seus actuals equips a la Lliga Endesa: Georgios Bartzokas (Barça Lassa), Luis Casimiro (Herbalife Gran Canaria), Salva Maldonado (Movistar Estudiantes), Zan Tabak (Betis Energía Plus), Sito Alonso (Baskonia), Carles Duran (Dominion Bilbao Basket), Diego Ocampo (Divina Seguros Joventut) i Óscar Quintana (segona etapa a l’UCAM Múrcia).
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut