Susana Monje: “La salut econòmica és una història d’èxit des de fa sis anys”

Susana Monje: “La salut econòmica és una història d’èxit des de fa sis anys”

La responsable de l’Àrea Econòmica del FC Barcelona ha valorat a ‘El Club t’explica’ del programa ‘Hora B’ de Barça TV la situació econòmica del Club a dos dies de l’Assemblea

La vicepresidenta del FC Barcelona i responsable de l’Àrea Econòmica, Susana Monje, ha estat entrevistada aquest dijous a l’espai El Club t’explica del programa Hora B de Barça TV. Monje no ha volgut caure en el triomfalisme, però ha assegurat que “la salut econòmica del Club és una història d’èxit”. “Els resultats econòmics dels darrers sis anys han estat molt bons i acompanyen els èxits del Club en les diferents àrees. El Club creix de manera harmònica i per això és el número 1”, ha afegit la vicepresidenta blaugrana.

En el marc de l’entrevista realitzada a Barça TV, Monje ha recordat que la Junta s’ha imposat unes normes de gestió per garantir la salut econòmica del Barça, “ja que així tindrem els recursos necessaris per invertir en tots els projectes del Club, no només pel que fa a jugadors”. La màxima responsable de l’Àrea Econòmica del FC Barcelona ha explicat que la temporada passada no es va poder complir amb la ràtio d’equilibri fixada als Estatuts “a causa de la sanció de la FIFA, que ens va obligar a fer més fitxatges”, però que aquest curs ja s’ha aconseguit redreçar la situació, tot i tenir dos anys de marge per fer-ho segons els Estatuts. “Segons la ràtio d’equilibri patrimonial tornem a estar on pertoca”, ha destacat Monje.

Club esportiu número 1 en ingressos

Monje ha recordat que el FC Barcelona ha obtingut un rècord històric d’ingressos de 678,9 milions d’euros en l’exercici 2015/16. “Som el club número 1 en ingressos en el món de l’esport. No hi ha cap club esportiu que tingui més ingressos que el Barça”, ha assegurat la vicepresidenta, que ha apuntat que també s’ha seguit en la línia de reducció del deute, amb una disminució de gairebé 160 milions d’euros des de l’inici del mandat. El que ja és història és el préstec sindicat del 2010: “Al juliol d’aquest any hem pagat la darrera quota i, per tant, als bancs ja no els devem diners”.

L’impacte de Can Rigalt

Preguntada pels efectes econòmics derivats del laude arbitral que dictamina la resolució contractual dels terrenys de Can Rigalt, Monje ha explicat: “L’origen de tot plegat és una omissió de la data d’entrega dels terrenys en el contracte de compra venda de l’any 2005. Pels motius que siguin, es va fer d’una manera determinada i ara hem d’assumir les conseqüències d’aquella operació. Sí que és cert que ara tornarem a tenir més patrimoni”.

L’Espai Barça

La vicepresidenta del FC Barcelona ha aprofitat l’entrevista per afirmar que el projecte de l’Espai Barça l’emociona, i ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat: “Estem treballant intensament per garantir que aquesta obra no afecti la vida del Club. Tenim un pla financer que no tirarà endavant fins a tenir un cognom per al nou Camp Nou”. Monje ha volgut deixar clar que es crearà un nou centre d’atracció i de transformació de Barcelona, obrint al barri un espai que fins ara ha estat tancat.

Mostres d’igualtat

Tot i que encara hi ha camí per recórrer, Monje, presidenta del Grup Edelmira Calvetó, que treballa per impulsar el paper de la dona al Club, ha assenyalat que, a poc a poc, s’estan aconseguint coses que, a priori, semblen senzilles: “Hem aconseguit, per exemple, professionalitzar l’equip de futbol femení, que tingui un espai al Museu o que pugui fer la rua de manera conjunta amb el primer equip masculí. Són mostres d’igualtat que es veuen arreu del món”.

Dolguda per les declaracions de Tebas

Finalment, Monje també s’ha volgut referir a les declaracions de Javier Tebas, president de la LFP, i de les mesures que prendrà el FC Barcelona: “És una mesura absolutament proporcionada a la gravetat dels fets. Estem desagradablement sorpresos amb tot el que ha passat, ja que s’està convertint les víctimes d’un fet en els culpables. Això no pot passar i ens hem de posar ferms. Són declaracions que, d’alguna manera, estan fomentant la violència, i hem d’oposar-nos frontalment a qualsevol acció que pugui significar una apologia, directa o indirecta, de la violència”.

El Club t’explica

Recordem que l’espai El Club t’explica del programa Hora B de Barça TV ha inclòs entrevistes durant aquesta setmana amb alguns dels membres del Club que intervindran en l’Assemblea General de Compromissaris, que tindrà lloc dissabte, 29 d’octubre, al Palau Blaugrana. Divendres serà el vicepresident de Comunicació i Màrqueting, Manel Arroyo, qui tancarà aquesta ronda d’entrevistes. Tota aquesta informació i les entrevistes d’El Club t’explica també estaran disponibles al lloc web del Club, que ja disposa d’un microsite específic amb informació sobre l’Assemblea que es pot trobar aquí.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut