Renovació de l’acord entre el Barça i l’Institut Ramon Llull per a la projecció exterior de la llengua i la cultura catalanes

Renovació de l’acord entre el Barça i l’Institut Ramon Llull per a la projecció exterior de la llengua i la cultura catalanes

El president Josep Maria Bartomeu i el vicepresident Carles Vilarrubí ratifiquen amb el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, la continuïtat del conveni que mantenen les dues entitats des del 2012

El FC Barcelona i l’Institut Ramon Llull (IRL) han decidit renovar l’acord de col·laboració que mantenen les dues entitats des del mes de setembre del 2012, amb la finalitat d’efectuar activitats conjuntes destinades a la projecció exterior de la llengua i la cultura catalanes. Aquesta projecció té lloc a través de l’organització de diferents activitats acadèmiques i culturals, relacionades amb el Barça i la cultura catalana, a les universitats de l’exterior amb estudis catalans.

La renovació de l’acord s’ha ratificat en un reunió que han mantingut aquest matí a les dependències del Camp Nou els màxims directius de les dues entitats. Per part del FC Barcelona, hi han estat presents el president Josep Maria Bartomeu i el vicepresident de l’Àrea de Relacions Internacionals i Institucionals, Carles Vilarrubí, mentre que, per part de l’Institut Ramon Llull hi ha assistit el seu director, Manuel Forcano, acompanyat del gerent, Josep Marcé.

Els representants de les dues entitats han manifestat la seva satisfacció pels resultats aconseguits a partir d’aquest acord que es va signar al setembre del 2012, amb una vigència de quatre anys, i que ara s’ha decidit renovar fins al 30 de juny del 2018.

Des de l’inici de la col·laboració de les dues entitats, i gràcies a aquest acord, s’han organitzat diferents jornades a l’estranger sobre el Barça i la cultura catalana i el vicepresident de Relacions Internacionals i Institucionals del FC Barcelona, Carles Vilarrubí ha pronunciat la conferència ‘Barça, esport, cultura i educació’ a la Universitat de Glasgow (2012), a la Universitat de Sorbonne Nouvelle París III, a la Universitat d’Amsterdam (2013) i a la Universitat de Manchester (2014).

També a conseqüència d’aquest acord, el FC Barcelona va estar present a la prestigiosa Fira del Llibre de Varsòvia al mes de maig d’aquest any, on es va veure la projecció del documental ‘Josep Suñol, un crit valent’, sobre la figura del president del Club assassinat el 1936, i el vicepresident Vilarrubí va participar en una taula rodona sobre futbol i literatura, que va introduir el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano. A més, coincidint amb aquesta Fira, el Barça va organitzar una activitat dirigida als joves de l’FCBEscola de Varsòvia per ressaltar els valors de l’esport i la cultura.

Declaracions de Carles Vilarrubí, vicepresident de l’Àrea de Relacions Internacionals i Institucionals del FC Barcelona:

“La nostra relació amb l’Institut Ramon Llull va començar l’any 2012, quan vam iniciar aquest conveni de col·laboració amb la finalitat de promoure la cultura catalana a l’exterior. Durant aquests anys de relació hem celebrat conferències i actes institucionals que han tingut una gran acceptació i que han estat molt ben valorats per les dues entitats. Per això, decidim ara continuar amb aquesta col·laboració de divulgació de la cultura catalana i dels valors del nostre club, sempre lligats al país i a la societat de Catalunya”.  

Declaracions de Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull:

“Per a l’IRL, ens dedicat a la diplomàcia cultural, comptar amb el Barça a través del programa d’acció conjunta ‘Sport meets Culture’ és una gran oportunitat per fer conèixer la llengua i la cultura catalanes arreu del món i de la mà d’un club amb una presència internacional de primer ordre i amb una capacitat comunicativa d’abast planetari”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut