Juvenil A – Celtic FC: Els primers tres punts europeus, al sac (2-1)

Juvenil A – Celtic FC: Els primers tres punts europeus, al sac (2-1)

Els de Gabri García s’imposen al conjunt escocès gràcies als gols de Carles Pérez a l’inici del partit i la diana a la segona meitat de Guillemenot en l’estrena de la Youth League

El Juvenil A s’ha emportat els primers tres punts de la Youth League després de superar el Celtic al Miniestadi. Carles Pérez i Guillemenot han estat els dos golejadors del matx, mentre que els escocesos tot i reaccionar al segon temps només han pogut escurçar distàncies gràcies a la diana d’Aitchison.

La Youth League tornava al Miniestadi. El Juvenil A afrontava per quarta temporada el repte de tornar a conquerir Europa, tal com va passar en la primera edició de la competició. Després de dues temporades quedant-se amb la mel als llavis de la Final Four de Nió, els de Gabri García han sortit amb moltes ganes. Mostra d’això, és que als dos minuts de joc ja anaven per davant en el marcador. L’artífex ha estat Carles Pérez que ha finalitzat una espectacular jugada col·lectiva des de la frontal de l’àrea amb un xut ras ajustat al pal impossible per a Doohan. El Celtic atordit per l’inici blaugrana ha hagut de col·locar-se per situar dues línies defensives de quatre homes i deixar a dos puntes en tasques ofensives per sortir ràpid al contracop. Era l’única manera que tenien de crear perill sobre l’àrea blaugrana.

Amb tot, però, el domini de la pilota era clarament pels de Gabri García, que tot i  bascular el camp i tenir el control del joc, els faltava rapidesa i afinitat per traspassar la teranyina defensiva formada pel Celtic. Lee entre línies i Guillemenot entre els seus defensors eren els més insistents. Els escocesos intensos no permetien continuïtat en el joc i aturaven la fluïdesa blaugrana a base de faltes. El seu perill, a més, només ha arribat en alguna acció a pilota aturada aïllada. El marcador hauria pogut ser més ampli abans del descans, si l’àrbitre no hagués anul·lat de manera rigorosa un gol de Lee per, segons interpretació de l’àrbitre, una falta de Guillemenot lluny de l’acció del gol.

Gol de Guillemenot i reacció insuficient escocesa

El Celtic fruït del resultat ha tirat les línies més amunt i no ha deixat tocar als blaugranes amb tanta comoditat després del descans. Costava més tenir el domini del joc, però els de Gabri en cap moment abaixaven la guàrdia. En un moment del partit sense clar dominador una errada de la defensa escocesa l’ha aprofitat l’hàbil Guillementot per superar el central escocès per velocitat i superar en l’un contra un al porter Doohan. El davanter suís està en estat de gràcia i ha vist porteria per segon partit consecutiu, després de marcar amb el Barça B el passat diumenge a Alcoi.

El 2-0 ha donat tranquil·litat als de Gabri, sobretot, en un moment d’alternança en el joc. Però els escocesos han seguit donant guerra. I una acció personal d’Aitchison ha significat el 2-1. El partit entrava en la fase decisiva i els blaugranes s’han aferrat al resultat en un moment en què els escocesos no han permès fluïdesa en el joc. En aquestes circumstàncies, els de Gabri han acceptat el repte i han aguantat a la perfecció per sumar els tres primers punts europeus al Miniestadi. Una victòria molt treballada i important que serveix per augmentar la confiança de cara als propers partits. I és que el Juvenil A porta tres victòries consecutives en l’estrena de la temporada oficial entre la Lliga i la Youth League.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut