La 8a Trobada Anual de MuscleTech Network, els propers 3 i 4 d'octubre al Camp Nou

La 8a Trobada Anual de MuscleTech Network, els propers 3 i 4 d'octubre al Camp Nou

L’objectiu és debatre sobre la investigació en les lesions musculars del quàdriceps amb la participació d’investigadors i metges de reconegut prestigi mundial

Les instal·lacions del FC Barcelona acolliran novament la trobada anual de MuscleTech Network, que se celebrarà el proper dilluns 3 i el dimarts 4 d’octubre a les instal·lacions del Club i comptarà amb una gran presència d’investigadors de reconegut prestigi internacional. La trobada, que compleix la seva vuitena edició, està organitzada pel FC Barcelona, la Fundació Leitat i Aspetar i compta amb el suport de la Fundació FC Barcelona, entre d’altres.

Des de fa uns anys, la trobada de MuscleTech Network s’ha convertit en una referència en l’àmbit mundial com a fòrum de reunió d’investigadors, metges, fisioterapeutes i preparadors físics per intercanviar i discutir les últimes tendències i innovacions en el camp de les lesions de múscul i tendó. En aquesta edició, l’objectiu és aprofundir en les lesions musculars al quàdriceps, amb un enfocament que va des de l’estudi teòric fins a la pràctica clínica.

Aquestes jornades científiques tenen com a objectiu debatre i fer arribar al públic els resultats de la investigació bàsica i mèdica i la seva aplicació a la pràctica clínica per al tractament de lesions musculars i tendinoses. Els professionals que hi participen analitzaran, exploraran i revelaran durant dos dies les noves maneres de millorar la cooperació entre els grups d’hospitals, els centres d’investigació i la recerca universitària.

El tret de sortida de la trobada serà el proper dilluns, 3 d’octubre, a les 9.30 hores a l’Auditori 1899, amb l’acte inaugural a càrrec del Dr. Jordi Monés, directiu i comissionat del projecte FCB Universitas; del Dr. Joan Parra, director general de Leitat; del Dr. Scott Gillogly, Chief Medical Officer d’Aspetar, i de Gerard Figueras, secretari d’Esports de la Generalitat de Catalunya.

El fòrum Múscul i Tendó, “Excel·lència Clínica Inspiradora” comptarà amb la presència d’investigadors de gran prestigi en l’àmbit mundial, com els doctors Richard Lieber (Estats Units), Carlo Martinoli (Itàlia), George Koulouris (Austràlia) i Per Aagaard (Dinamarca), entre d’altres, així com amb la participació activa de diferents membres de l’equip mèdic del FC Barcelona i d’Aspetar, i amb investigadors de Leitat. En total, més de 300 professionals de tot el món estaran presents en aquesta edició.

FCB Coneixement

MuscleTech Network és un projecte que s’emmarca dins FCB Coneixement, la iniciativa que promou el FC Barcelona per convertir-se en referent mundial dins el món de l’esport en els àmbits de la investigació, la generació, la transmissió i la transferència de la informació i el coneixement.

FCB Coneixement s’articula a partir de dos projectes bàsics: FCB Universitas i Masia 360º, i és precisament FCB Universitas l’instrument encarregat de projectar i compartir amb l’exterior el coneixement generat pel Club.

MuscleTech Network és una xarxa de coneixement promoguda pel FCB Coneixement i la Fundació Leitat orientada a la recerca i la comunicació entre científics i professionals internacionals que treballen en hospitals, universitats i centres d’investigació perquè aquests nous tractaments es converteixin en una realitat curativa per als pacients.

En els últims vuit anys MuscleTech ha promogut nombrosos projectes d’investigació col·laboratius internacionals i s’ha dedicat al foment i la realització de recerca i difusió de resultats orientats a nous enfocaments per al tractament de lesions, la millora de la medicina esportiva, la promoció de la pràctica saludable de l’esport i la resolució de problemàtiques d’implicació social en l’àmbit del múscul i el tendó.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut