ICL Manresa – FC Barcelona Lassa: S’estrenen amb victòria (50-56)

L’equip de Bartzokas derrota els manresans en la primera jornada de la Lliga Endesa, en un partit de debut amb moltes baixes importants i en què els màxims anotadors blaugranes han estat Tomic (13) i Doellman (11)

Georgios Bartzokas ja té la seva primera victòria a la Lliga Endesa. Perquè el FC Barcelona Lassa de bàsquet ha iniciat la competició oficial amb bon peu, després de derrotar l’ICL Manresa en la primera jornada (50-56). Tomic (13), Doellman (11) i Oleson (10) han estat els màxims anotadors blaugranes d’un partit que no s’ha acabat de decantar clarament fins al darrer quart.

Desencert inicial

Amb les baixes de Rice, Koponen, Ribas, Navarro i Lawal, el FC Barcelona Lassa ha tingut dificultats per entrar en joc. El Manresa, però, no ho ha aprofitat i les impressions i les errades ofensives han estat una constant. Tot això s’ha transformat en una primera part en què l’anotació ha estat molt baixa, amb un 15-23 al descans. Les estadístiques en atac així ho han explicat, amb un encert d’un 8/39 per part del Manresa i d’un 13/37 del cantó blaugrana en els primers vint minuts, sense cap triple anotat.

Justin Doellman, que ha fet quatre dels nou primers punts del Barça (5-9, 10’), ha estat l’autor de la primera cistella blaugrana de la temporada 2016/17. Ja en el segon període, un parcial de 6-0, amb quatre punts d’Aranitovic, ha avançat el Manresa per primera i única vegada en el partit (11-9, 13’). Però poc li ha durat l’alegria, perquè Tomic, amb sis punts consecutius, i Oleson, amb quatre, han estat clau en el 15-23 d’abans del descans.

Milloren els registres

A poc a poc, però, aquestes imprecisions s’han reduït i els percentatges d’encert han augmentat, tot i que ha continuat sense arribar cap triple. Deu minuts de represa en què el FC Barcelona Lassa ha aconseguit mantenir l’electrònic en una forquilla de 3 i 6 punts. Perperoglou, però, amb dos tirs lliures, ha aconseguit ampliar-la per primera vegada i arribar als set punts de diferència (30-37, 29’). Un avantatge que s’ha fet més gran amb dos punts més de Tomic abans del final del tercer període (31-40, 30’).

Els primers triples i victòria blaugrana

El triomf, però, no s’ha començat a decantar més clarament fins al darrer i últim parcial, en què el Barça ha arribat a tenir 16 punts de marge (31-47, 32’). Un marcador i una diferència que ha arribat uns segons després que Vezenkov fes el primer triple del partit (31-45, 31’).

El Manresa ha intentat reduir les distàncies i, amb un parcial de 17-6, han aconseguit tornar a pressionar els de Bartzokas. Però el triple de Suggs, l’únic del Manresa durant el partit, ha arribat a falta de 35 segons del final (48-53, 39’). Temps insuficient per treure-li la victòria final (50-56) a un Barça amb baixes, però que s’ha sobreposat a l'absència de cinc peces destacades i ha acabat debutant amb triomf. Ara, els de Bartzokas tindran temps per recuperar-se, ja que els toca descansar en la propera jornada de la Lliga.