Bon balanç del FC Barcelona sense Leo Messi

El conjunt de Luis Enrique presenta uns registres de tretze victòries, dos empats i només una derrota quan el millor jugador del món no ha jugat

Que Leo Messi és un jugador fonamental per al FC Barcelona és obvi: és el millor jugador del món i marca la diferència com ningú. Però l’equip de Luis Enrique compta amb una grandíssima plantilla i ja ha demostrat en altres ocasions que la vida sense Messi també és possible. Des que l’asturià va arribar a Can Barça, el crac argentí s’ha perdut un total de 16 partits (alguns per lesió, d’altres per descans) amb un balanç de tretze victòries, dos empats i només una derrota.

Concretament, l’única derrota del Barça de Luis Enrique sense Messi va ser al Sánchez Pizjuán, davant el Sevilla (2-1) a la jornada 7 de la Lliga de la temporada passada, precisament després que Messi es lesionés davant Las Palmas. A més, sense l’astre argentí també es va empatar davant el Villanovense (0-0) i el València (1-1) en la passada edició de la Copa del Rei.

La resta, tot victòries. A més, en els 16 partits sense Messi, el FC Barcelona ha aconseguit anotar 49 gols, amb una mitjana de més de tres gols per partit. I és que tant Luis Suárez com Neymar Jr continuen marcant encara que no hi sigui Messi, i han sumat 11 dianes cadascun en aquests 16 partits sense el ‘10’ blaugrana.

D’altra banda, Rakitic, que ja va marcar dimecres el gol blaugrana davant l’Atlètic de Madrid, també ha anotat tres gols amb l’absència del davanter culer. De fet, quan Leo Messi va patir la lesió que el va tenir gairebé dos mesos sense jugar (ara fa justament un any), el Barça, després de caure al Pizjuán, va encadenar set partits seguits sense Leo Messi i sense perdre, i va sumar sis victòries i només un empat, el del Villanovense a la Copa.