Luis Suárez, màxim golejador històric de les eliminatòries mundialistes sud-americanes

Luis Suárez, màxim golejador històric de les eliminatòries mundialistes sud-americanes

El gol del davanter uruguaià en l’empat contra Colòmbia li permet igualar les 19 dianes d’Hernán Crespo, fins ara l’home rècord

Luis Suárez ha entrat en la història del futbol sud-americà després de marcar un gol contra Colòmbia i convertir-se en el màxim golejador històric de les eliminatòries sud-americanes per als Mundials amb 19 dianes. Ho ha fet en l’empat de la selecció uruguaiana en el duel de la jornada 10 de la fase de classificació per al Mundial 2018, que manté el combinat charrúa al capdavant de la classificació.

El davanter blaugrana assoleix d’aquesta manera una fita rècord en igualar l’argentí Hernán Crespo, tot i que el davanter argentí va necessitar menys partits per arribar a aquesta xifra (36 partits Suárez per 33 de Crespo). Suárez ha aconseguit aquestes xifres en les tres eliminatòries sud-americanes que ha disputat en el camí cap als Mundials de Sud-Àfrica 2010, Brasil 2014 i el que es disputarà a Rússia el proper 2018.

El creixement del davanter uruguaià ha anat, clarament, de menys a més durant aquest temps. Cinc gols en 17 partits al 2010; 11 gols en 14 partits al 2014 (màxim golejador de la fase de classificació)  i tres gols en sis partits actualment són les dades d’un dels millors davanters de la història del seu país.

Fins a nou seleccions han sofert els gols de Luis Suárez en aquest temps, destacant Xile com a víctima principal amb cinc (quatre van ser en un mateix partit). Una de les altres dades significatives és que dels 15 partits en què l’uruguaià ha vist porteria el balanç de la selecció, dirigida actualment per Óscar Washington Tabárez, és demolidor: nou victòries, cinc empats i tan sols una derrota davant Bolivia.

Luis Suárez assoleix així una nova marca per als llibres històrics del futbol sud-americà igualant i superant il·lustres com el mateix Hernán Crespo (19 gols amb Argentina), Marcelo Salas i Iván Zamorano (18 i 17 gols, respectivament, amb Xile) i el seu company al FC Barcelona Lionel Messi, que porta 16 gols amb l’Argentina. El davanter uruguaià va debutar amb la selecció al 2007 i també es el seu màxim golejador històric amb 47 gols
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut