“Estem en una situació molt bona”

“Estem en una situació molt bona”

Jordi Roura i Aureli Altimira, màxims responsables del futbol formatiu amateur, fan balanç del 2016 en una àmplia entrevista al programa ‘Promeses’, de Barça TV

Finalitza l’any 2016 i és el moment de passar revista. També en el futbol formatiu amateur, amb un any ple d’èxits. Coincidint amb el final de l’any, i en una àmplia entrevista realitzada al programa ‘Promeses’, de Barça TV, Jordi Roura i Aureli Altimira, els màxims responsables d’aquesta àrea, han fet balanç de la situació que viuen els equips del Barça que van des del Prebenjamí fins al Cadet A, amb nou equips liderant les seves respectives categories.

Tots dos parlen en positiu i remarquen que, actualment, la salut del futbol formatiu és molt bona. Després de deixar enrere definitivament la sanció de la FIFA, “i en el primer any en què hem pogut gaudir de la nostra feina sense viure una situació atípica”, Jordi Roura ha assegurat: “El Club ha sortit reforçat i, ara, vivim una situació molt bona”. De fet, Aureli Altamira ha remarcat: “Hi ha jugadors de molt nivell i això demostra el bon moment que travessem”.

L’estil, el principal punt d’ensenyament

Tothom sap ja que la forma de jugar que s’identifica amb el FC Barcelona també s’ensenya a les categories inferiors. Un objectiu clar per facilitar l’adaptació. Altimira així ho ha reconegut en l’entrevista a Barça TV: “El més important és formar jugadors perquè arribin com més amunt millor. Per fer-ho, la nostra metodologia és clara: tots s’entrenen igual i volem que el nostre joc sigui reconegut ràpidament”.

La competitivitat, però, també és important, ja que “quan aquests jugadors arribin a l’etapa professional se’ls exigirà guanyar”. Malgrat tot, Roura ha volgut remarcar: “No hem de confondre ser competitius amb tenir valors”. “Hem de ser guanyadors en totes les categories i lluitar fins al final, però dins dels comportaments de respecte que nosaltres exigim”, ha sentenciat sobre aquest aspecte.

El millor exemple

Per ensenyar l’estil Barça, a vegades mirar cap amunt ajuda. “Es tracta que els més petits s’identifiquin amb jugadors com, per exemple, el Carles Aleñá. Aquests són els casos que donen sentit a la nostra feina”, ha reconegut Altimira. Roura, a més, n’afegeix dos més: “Tant a Leo Messi com a Andrés Iniesta la Masia els ha permès créixer. Podem dir que aquí hi ha cracs mundials que han fet el mateix que estem demanant”.

La captació, cabdal

Però per fer créixer el futur del Barça hi ha una tasca que també és fonamental: la captació. Per Roura és cabdal, ja que “la competència ens obliga a treballar amb més rapidesa”. “Actualment, tothom s’ha adonat de la importància del futbol base i, per això, s’ha de tenir clar el que busques i el que vols incorporar”, ha comentat.

Un feina global que continuarà durant aquest 2017, amb l’objectiu que dia rere dia el futbol formatiu amateur sigui millor. Tot plegat, barrejat amb dosis de passió, que fa que les metes que es volen assolir siguin possibles.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut