FC Barcelona Lassa – Hockey Bassano: Festival de gols per començar (14-3)

Una enorme primera part, amb nou gols blaugrana, ha estat una de les millors cartes de presentació en aquest inici de la competició continental. Pablo Álvarez (5), Lucas Ordoñez (4), Matías Pascual (2), Panadero (2) i Barroso, els golejadors.

No serà fàcil, però el camí cap a la Lliga Europea ha començat de manera excel·lent. Perquè el FC Barcelona Lassa d’hoquei patins ha debutat a la competició continental amb una brillant golejada contra l’Hockey Bassano, al Palau Blaugrana, per avisar tots els rivals: tenen 21 títols de la màxima competició europea, però se’n volen més. I aquest duel, que ja col·loca el Barça com a líder del grup –el Porto ha empatat 1-1 contra el Merignac n'ha estat una gran prova.

Perquè, amb un nivell de joc altíssim, especialment durant la primera part, els de Ricard Muñoz s’han exhibit ofensivament i han demostrat que van amb tot. De fet, els blaugranes n'han tingut prou amb sis minuts per posar el 3-0 al marcador, amb gols de Matías Pascual, Pablo Álvarez i Panadero. El primer, en una passada de Panadero que Matías Pascual ha enviat al fons de la xarxa, ha arribat quan només s’havien jugat 17 segons de partit (1-0).

Una bona carta de presentació del que acabaria sent el partit, amb un Barça Lassa sempre intens, lluitant cada bola, i un Hockey Bassano que pràcticament no ha tingut ocasions. Durant la primera part, i a banda del gol de penal transformat per Tataranni (5-1, min 15), només un llançament del veterà golejador ha fet intervenir Egurrola.

El que no s’ha cansat de posar a prova la porteria rival ha estat el Barça. Dal Monte ha salvat oportunitats, però no ha pogut evitar la golejada al descans (9-1). Un penal transformat per Xavi Barroso (4-0, min 13) ha acabat d’obrir la caixa dels trons.

Tres minuts i tres gols brillants de Lucas Ordoñez

L’entrada de l’argentí Lucas Ordoñez encara ha donat més dinamisme a l’atac blaugrana, i no ha necessitat gaire temps per demostrar la seva qualitat, amb tres grans gols. El primer, en una jugada ràpida, una finta sobre Samuel Amato i una bona definició davant Dal Monte (5-0, min 13). El segon, en una gran canonada potent (6-1, min 16). I el tercer, espectacular, després d’un eslàlom que ha deixat descol·locat el rival i abans de superar el porter amb una gran definició creuada (7-1, min 16).

Abans del descans, Panadero ha aconseguit fer més àmplia la diferència amb un xut exterior, i amb una mica de sort (8-1, min 21), i Pablo Álvarez ha posat el 9-1 amb un llançament al pal curt que ha sorprès Dal Monte (min 23).

Continuen arribant els gols

Tot i el contundent triomf, el Barça no s’ha relaxat, malgrat que sí que ha abaixat una mica el ritme. Posar la desena de gols a l’electrònic del Palau ha estat possible gràcies a un gol de Pablo Álvarez (10-1, min 30), i Lucas Ordoñez, després de no poder aprofitar una falta directa (min 40), ha superat aquesta barrera (11-1, min 41).

Tot i que el Barça ha pogut ampliar encara més el seu avantatge (14-3, al final), aquest segon període ha estat diferent. Primer, perquè era difícil mantenir el ritme golejador, però també perquè el Bassano s’ha mostrat més encertat en la defensa del joc i ha arribat una mica més a porteria. Malgrat tot, les vegades que ha aconseguit apropar-se gairebé sempre s’ha trobat amb el Pop Egurrola. Les més clares, una acció de Diego Neves que el capità del Barça ha salvat (min 39) i una falta directa de Marc Julià, ex del Barça, que ha tornat a salvar Egurrola (min 44).

Cinc gols per tancar l’electrònic

Amb l’enfrontament sentenciat des de feia molta estona, qui no ha perdonat ha estat Pablo Álvarez, amb una canonada espectacular per transformar el seu pòquer de gols (12-1, min 44). Encara ha tingut temps de fer-ne un més, el cinquè del seu compte personal, quan ja faltava poc per al final (14-2, min 48). Enmig, Ricard Muñoz ha fet jugar els últims cinc minuts al jove porter Blai Roca, present a la banqueta per la baixa de Sergi Fernández (amb unes molèsties a la cuixa esquerra). Ha estat el debut amb el primer equip del porter d'Arenys de Munt.

Als últims instants, Samuel ha superat el porter del filial (12-2, min 45), i Matías Pascual ha fet el mateix amb Dal Monte (13-2, min 47).Tot i que Diogo Neves ha estat l’encarregat de tancar el triomf (14-3, min 49), l’acció no ha fet que deixés de brillar un electrònic que ha reflectit un triomf contundent i que serveix de carta de presentació en aquesta Lliga Europa. Perquè el FC Barcelona Lassa d’hoquei va de debò. I aquesta n'és la prova principal.