El FC Barcelona explica els seus valors a Glasgow de la mà de l'Institut Ramon Llull

El FC Barcelona explica els seus valors a Glasgow de la mà de l'Institut Ramon Llull

En un acte organitzat a la Universitat de Glasgow, Xavier Vilajoana ha parlat de la importància de mantenir-se fidels als valors blaugrana dins d’un món cada vegada més globalitzat

Aquest dimecres ha tingut lloc a la Universitat de Glasgow una xerrada col·loqui -organitzada per l’Institut Ramon Llull- per part del directiu del FC Barcelona Xavier Vilajoana anomenada “Barça: esports, valors i identitat”, en què ha parlat de la globalització del FC Barcelona, la identitat blaugrana, la importància del Club dins la societat catalana i de la fidelització dels nous aficionats culers.

El dirigent blaugrana ha estat rebut pel rector de la Universitat de Glasgow, Anton Muscatelli, que els ha fet una breu visita per les instal·lacions acadèmiques. L’acte ha començat amb una benvinguda de Michael Syrotinski, cap de l’Escola de Llengües i Cultures Modernes de la universitat, i de Josep Marcé, gerent de l’Institut Ramon Llull, que ha donat lloc a l’inici de la taula rodona a The Senate Room. El cap de redacció del diari escocès ‘The Herald’, David Leask, ha fet de moderador, i juntament amb Raymond Boyle, professor de Comunicació de la Universitat de Glasgow, Vilajoana ha exposat les semblances entre el Celtic i el FC Barcelona i la importància de convertir-se en clubs globals sense perdre la identitat i els valors històrics de cadascuna de les dues entitats.

Vilajoana ha parlat del projecte Masia 360 davant dels assistents donant molta importància al fet que els esportistes del Club puguin tenir una formació global i rebre una assistència continuada en diferents aspectes perquè quan finalitzin la seva carrera estiguin preparats per a la vida en general. Ha incidit en la importància que els joves esportistes culers compaginin els estudis mentre practiquen esport.

Un cop finalitzades les exposicions de tots, s’ha obert un torn de preguntes als més de 120 assistents, que s’han mostrat molt satisfets per les explicacions dels ponents i han pogut interpel·lar-los per conèixer de primera mà les seves impressions sobre diferents aspectes com combinar la globalització sense perdre l’essència de clubs arrelats a les seves cultures, o com compaginar un món esportiu més empresarial amb la identitat d’equips com el Celtic i el Barça. El directiu blaugrana ha remarcat la importància que els socis blaugrana són els vertaders propietaris del Club i que les decisions es prenen amb la seva aprovació.

A l’acte també han assistit Josep-Anton Fernández, cap de l’àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull; Marc Colell, professor de català de la Universitat de Glasgow; Teresa Newman, responsable de l'oficina del cap l'Escola de Llengües i Cultures Modernes de la Universitat de Glasgow, i Mercè Estela, cap de l'oficina de Institut Ramon Llull a Londres, els quals, asseguts a la primera fila de la sala, han escoltat les explicacions dels ponents.

Acord amb l’Institut Ramon Llull

Aquest acte s’emmarca dins el conveni signat al setembre del 2012 entre el FC Barcelona i l’Institut Ramon Llull per promoure la cultura catalana al món i forma part del programa internacional del Barça ‘Sport meets culture’, que té com a objectiu, per una banda, intensificar la col·laboració entre ambdues institucions promovent un programa específic d’activitats culturals en l’àmbit internacional i, per una altra, oferir al FC Barcelona una plataforma internacional per promoure la cultura catalana a través de l’esport, tot refermant els vincles entre els valors de l’esport i els de la cultura. En el marc del programa esmentat es pretén, a més, aprofitar el caràcter de l’Institut com a ambaixador de la llengua i la cultura catalanes per tal de proporcionar assessorament internacional al FC Barcelona en matèria cultural.

Amb el conveni que van signar el 2012, l’IRL i el FC Barcelona es proposen coordinar les potencialitats de totes dues institucions com a ambaixadors de la llengua i la cultura catalana i dels valors de la cultura vinculada a l’esport i a la catalanitat. Hi ha unes 150 universitats de tot el món que ofereixen estudis catalans. Des de l’inici de la col·laboració s’han organitzat diferents jornades a l’estranger sobre el Barça i la cultura catalana a la Universitat de Glasgow (2012), a la Universitat de Sorbonne Nouvelle París III i a la Universitat d’Amsterdam (2013) i a la Universitat de Manchester (2014).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut