FC Barcelona - Màlaga CF: Doble mur impossible de batre (0-0)

FC Barcelona - Màlaga CF: Doble mur impossible de batre (0-0)

El sistema ultradefensiu dels andalusos i les aturades de Kameni deixen el Barça sense marcar per primer cop aquest curs al Camp Nou

El FC Barcelona no ha pogut passar de l’empat a zero contra el Màlaga tot i comptar amb innumerables ocasions de gol. Després de l’aturada de seleccions, els blaugranes tornaven a la competició amb moltes baixes –la de Messi, d’última hora, per un quadre víric– per iniciar una marató de partits a la recta final d’any. Al davant, però, s’ha trobat un Màlaga ultradefensiu i un Kameni inspiradíssim sota pals que han evitat, una vegada rere una altra, el gol davant Neymar Jr, Piqué i Alcácer, entre d'altres.

El davanter valencià disposava d’una nova titularitat davant l’absència per sanció de Suárez, i al minut tres ha vist com l’àrbitre li anul·lava una acció que acabaria al fons de la xarxa. Amb una línia de cinc defenses i quatre migcampistes, el Màlaga es replegava a la seva àrea sense complexos. Així, el joc per les bandes era l’única solució possible. D’aquesta manera, les internades de Sergi Roberto per la dreta i les individualitats de Neymar Jr eren el gran perill culer. Al minut 12, a més, s’ha presentat un dels protagonistes de la tarda a l’Estadi: Carlos Kameni. El porter ha salvat in extremis un xut de Piqué.

El Màlaga deixava l’exblaugrana Sandro Ramírez a la punta de l’atac per mirar d’aprofitar alguna acció a la contra. N’ha tingut una, però Ter Stegen l’ha aturat sense problemes. Kameni ha tornat a aparèixer amb una mà salvadora en un xut d’Alcácer, i s’ha arribat al descans amb una possessió blaugrana superior al 80%.

Kameni ho atura tot

En arrencar el segon temps, el sistema andalús s’ha extremat. De la línia de cinc s’ha passat a una línia de sis defensors. El Barça s’ha hagut de multiplicar per trobar el camí de la porteria. Això, però, deixava espais a l’esquena, i Juankar ha estat a punt d’aprofitar-ho per sorprendre. Aquest ensurt ha reactivat el conjunt de Luis Enrique. A més, una dura entrada de Llorente a Neymar Jr ha suposat l’expulsió del defensor visitant. En inferioritat, el plantejament andalús s’ha accentuat inclús més.

A la recta final del matx, i amb el Màlaga fent tot el possible per tallar el joc constantment, Piqué s’ha convertit en un davanter més. A pilota aturada, una rematada de cap de Rakitic ha sortit fregant el pal, i l’àrbitre ha anul·lat una rematada d’André Gomes al travesser per un dubtós fora de joc. Després, Piqué ha reclamat un possible penal.

Amb quatre minuts d’afegit, l’equip i el Camp Nou s’han abocat encara més. Juankar ha deixat el seu equip amb nou jugadors, i Neymar Jr ha acabat tenint el gol al seu cap. El brasiler, però, s’ha tornat a trobar amb una aturada miraculosa de Kameni. Amb la frustració de qui ho ha intentat de totes les maneres i no ha obtingut premi, el Barça ha tancat el primer partit del curs al Camp Nou sense veure porteria. Ara arriba el torn de la Lliga de Campions. Dimecres, a Celtic Park, els de Luis Enrique poden certificar l’accés matemàtic als vuitens de final de la màxima competició europea.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut