FC Barcelona – València FC: Un punt per seguir sumant (1-1)

Les noies de Xavi Llorens han empatat davant les valencianes en un partit molt igualat i disputat fins a l’últim minut

El FC Barcelona ha empatat davant el València (1-1) en el duel corresponent a la 13a jornada de la Lliga Femenina. Les blaugranes, que tenien en front al quart classificat, s’han avançat amb el gol matiner d’Andressa Alves (min. 3), però Mari Paz ha empatat el matx a quinze minuts pel final.

Gol inicial per marcar territori

El FC Barcelona ha començat el matx de la millor manera possible. Als tres minuts de joc, una gran centrada de Marta Torrejón des de la banda dreta, l’ha aprofitat la brasilera Andressa Alves per enviar la pilota al fons de la porteria amb una bona rematada de cap. El partit semblava posar-se força de cara per les blaugranes però tot i així les noies de Xavi Llorens no s’han relaxat i han continuat amb la mateixa intensitat.

El matx ha continuat amb les blaugranes ben situades i amb la intenció de seguir dominant el joc per no donar opcions a les visitants. Alexia, desviant un xut de Marta Unzue, ha tingut el segon, però sense fortuna. El València, però, tampoc ha perdut la cara al partit i a punt ha estat d’aconseguir un gol olímpic, però Miriam ha salvat al Barça sota pals. El matx ha entrat en una dinàmica en que cap dels dos equips s’ha acabat de fer amb el control del joc, sense ocasions excessivament clares per cap dels dos conjunts.

La segona meitat, però, ha començat amb una clara ocasió per les visitants. Una bona centrada de Gaitán ha estat a punt d’acabar en gol de Nicart, però la catalana no ha pogut rematar amb claredat. També ha tingut que aparèixer Sandra Paños, amb una bona mà per aturar el remat de Banini.

L’empat visitant

El Barça ha començat a controlar les arribades visitants i així ha arribat, al minut 68, l’ocasió més clara, a les botes de Vicky Losada. Un gran llançament ras i potent que ha enviat a córner Sullastres. Tot seguit, ha arribat una bona acció d’Olga per banda dreta, que ha acabat a les mans de la portera visitant. Però quan millor semblava estar el Barça, ha arribat el gol visitant. La golejadora Mari Paz, després d’una bona assistència  de Zornosa, ha situat l’empat a un al marcador (min. 75).

Amb 15 minuts per endavant, les blaugranes han agafat les regnes del matx per intentar capgirar la situació, i de nou un gran llançament de Vicky Losada ha estat a punt d’avançar a les culers, però Sullastres ha salvat al València amb una gran parada. Tot i les ganes i la intenció blaugrana, les noies de Xavi Llorens no han estat capaces de tornar a perforar la porteria visitant i a punt han estat les visitants d’endur-se la victòria en una ocasió a l’últim minut. Un xut des de la frontal de Zornosa s’ha marxat desviat a l’esquerra de Paños per ben poc.

Finalment, repartiment de punts entre dos dels millors equips del campionat, tot just abans de visitar el Vicente Calderón el proper cap de setmana, en el duel que enfrontarà a les culers amb un altre dels equips capdavanters: l’Atlètic de Madrid. A més, després de l’aturada nadalenca, les noies de Xavi Llorens rebran al Llevant, el tercer classificat. Sens dubte, un Tourmalet de tres partits consecutius molt complicats que el Barça ha començat sumant un punt davant el València.