El FC Barcelona, davant els equips àrabs

El FC Barcelona, davant els equips àrabs

El conjunt culer disputarà dimarts un partit amistós a Qatar contra l’Al Ahli, equip de l’Aràbia Saudita

El FC Barcelona disputarà aquest dimarts, 13 de desembre (17.00 h), un amistós a Qatar, concretament a l’Estadi Al-Gharafa de Doha, contra l’Al Ahli, equip de l’Aràbia Saudita. Els blaugranes jugaran per primer cop un partit a Qatar i també s’enfrontaran per primer cop a un equip de l’Aràbia Saudita.

Però no serà el primer matx blaugrana en terres àrabs ni tampoc contra equips àrabs. Els culers afronten el que serà el setè duel a la història del Club davant un conjunt provinent d’aquesta regió. Dels sis enfrontaments previs (dels quals els culers n’han guanyat cinc i n’han empatat un altre), cinc van ser partits amistosos i un de sol, oficial. Precisament, aquest únic enfrontament oficial va ser fora del territori àrab, a Yokahama (el Japó), davant l’equip qatarià Al-Saad, al Mundial de Clubs del 2011. El Barça va saldar aquest partit amb un 0-4 i va accedir a la final, la qual acabaria guanyant davant el Santos de, precisament, Neymar Jr.

Pel que fa als cinc amistosos anteriors, tots han estat en terres àrabs. A més, tots han estat disputats al país d’origen del rival. El primer va ser el 1961, a El Caire (Egipte), davant l’Al Ahly, amb victòria culer per 1-6. El següent va ser el 1974 a Casablanca (Marroc) davant el W. A. C., amb triomf blaugrana per 0-3.

La resta, ja al segle XXI. De nou a El Caire, i de nou davant l’Al Ahly, el Barça va disputar un amistós el 2007, 46 anys després del primer duel davant els egipcis. Aquest cop, la victòria va ser per 0-4. Dos anys després, el 2009, els blaugranes van viatjar a Kuwait per veure’s les cares amb el Kazma Sporting Club, en l’únic enfrontament amb equips àrabs que el Barça no ha guanyat –el matx va acabar 1-1.

Dos anys després, el 2011, va arribar l’enfrontament ja esmentat al Mundial de Clubs davant l’Al-Saad. Finalment, l’últim duel va ser el 2012 a Tànger (Marroc) davant el Raja Club Athletic Casablanca, el qual el Barça va golejar per 0-8. En total, sis partits, cinc victòries i un empat, 29 gols a favor i només dos en contra.

Aquest dimarts els homes de Luis Enrique disputaran el setè partit davant un equip àrab en tota la història del Club, i intentaran continuar amb la bona ratxa i invictes. El rival serà el ja esmentat Al Ahli, vigent campió de la Pro League (la primera divisió d’Aràbia Saudita) i actualment és el tercer classificat a la Lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut