FC Porto – FC Barcelona Lassa: La falta d’encert condemna els blaugrana (2-1)

Els homes de Ricard Muñoz ho han intentat en tot moment, però la falta de fortuna de cara a gol ha deixat els culers sense premi

El Barça Lassa afrontava el matx com a líder del grup amb 6 punts i amb ple de victòries a la fase inicial de la Lliga Europea després de vèncer el Bassano i el Merignac. Aquest cop visitava la pista del segon classificat, el Porto, en la tercera jornada. Els portuguesos arribaven al duel amb 4 punts i amb la possibilitat d’assaltar el liderat si aconseguien guanyar els de Ricard Muñoz. I així ha estat. Tot i que encara queden molts punts en joc, els portuguesos han assolit la primera posició gràcies a l’ajustada victòria davant els culers (2-1) amb gols de Gonçalo Alves i Hélder Nunes. El gol blaugrana ha estat obra de Lucas Ordoñez.

El partit ha començat amb tots dos conjunts mostrant-se molt de respecte, sense arriscar gaire en atac i amb el Porto esperant per sortir a la contra. Els portuguesos a poc a poc han començat a arribar més a la porteria blaugrana, i al minut 5 han tingut la primera ocasió: penal a favor que ha llançat Rafa i que Egurrola, amb una magnífica intervenció, ha aturat per salvar el primer gol local.

A partir del penal, els homes de Guillem Cabestany han començat a crear més ocasions, però Egurrola ha estat molt segur sota pals. Tot i això, els culers no s’han arronsat i també s’han apropat a la porteria de Carles Grau. De fet, els àrbitres han anul·lat un gol dubtós als de Ricard Muñoz per una falta prèvia. El primer temps ha finalitzat sense moviments al marcador, en un període en què tant els porters com les defenses han estat a un grandíssim nivell i no han permès cap gol ni excessives ocasiones clares.

Al segon temps, més igualtat

La segona part ha començat amb el Barça molt actiu i creant força perill en atac. Precisament quan millor estaven els blaugranes una gran acció de Gonçalo Alves per darrere la porteria, picant la bola amb un hàbil cop de canell, ha avançat els portuguesos (min 30). Tot i així, els culers no han perdut la cara al matx i han continuat dominant i arribant a la porteria de Carles Grau.

Una doble ocasió de Matías Pascual ha estat a punt d’empatar el partit, però la fortuna no ha estat de cara per als visitants. Les ocasions continuaven arribant, però sense encert. El Porto, tanmateix, no ha deixat d’atacar, i ha demanat gol en una acció en la qual la bola ha quedat just a la línia de gol.

Però, després de tant intentar-ho, ha acabat arribant el premi. El Porto ha comès la desena falta i Lucas Ordoñez no ha fallat la falta directa per anotar l’empat a un (min 43). L’argentí ha anotat el llançament amb moltíssima qualitat per tornar a ficar el Barça dins del partit. Semblava que tot tornava a començar a falta de només set minuts, però menys d’un minut després ha arribat el segon del locals, una bona acció del capità Hélder Nunes, que a la mitja volta ha anotat el 2-1 amb un llançament molt ajustat (min 44).

Sense fortuna de cara a gol

Tot i el gerro d’aigua freda, el Barça no ha abaixat el braços i ha continuat arribant a la porteria contrària, i a punt ha estat Matías Pascual de caçar un rebot dins l’àrea per anotar l’empat. El temps continuava passant i, tot i la insistència dels de Ricard Muñoz, l’empat no arribava. A més, el Porto ha tingut l’opció d’anotar el tercer, però Egurrola ha estat incommensurable al darrere salvant els seus.

A falta de cinc segons per al final els culers han tingut l’opció amb l’última possessió, però la defensa portuguesa ha desbaratat qualsevol opció. Finalment, victòria del Porto per 2-1 davant d’un Barça que ha lluitat en tot moment però que no ha tingut la fortuna necessària de cara a porta per endur-se un resultat positiu. Els blaugranes disputaran dimarts, dia 20 de desembre, el darrer partit de l’any davant el Girona, corresponent a la 14a jornada de l’OK Lliga.