Bartomeu: “Farem un esforç perquè Messi es quedi al Barça, ja que aquesta és casa seva”

Bartomeu: “Farem un esforç perquè Messi es quedi al Barça, ja que aquesta és casa seva”

El president es mostra optimista sobre la continuïtat de l’argentí, “l’indiscutible número 1 del món i el millor de la història"

Josep Maria Bartomeu ha ofert aquest dimarts una extensa roda de premsa per passar balanç de l’any 2016 que està a punt de finalitzar. Durant 117 minuts ha respost a les preguntes de tots els periodistes dels mitjans acreditats, els quals, fonamentalment, han centrat les seves qüestions en la figura de Leo Messi i la renovació que el Club afrontarà durant els propers mesos. El president del Barça ha reconegut: “Messi ha estat el millor jugador de futbol de la història i farem un esforç perquè es quedi, perquè aquesta és la seva casa. Si és el millor del món, el més lògic és que ho sigui en tots els aspectes”.

Bartomeu s’ha mostrat molt optimista sobre la continuïtat de l’argentí al club de la seva vida, perquè està convençut que “Leo vol seguir al Barça". "És feliç aquí. S’ha format, aquí, al futbol base, és un català més, li agrada aquesta ciutat i aquests són els seus colors. Seria una història per explicar a les generacions del futur, que el millor jugador del món ha jugat tota la seva vida aquí i més enllà de la seva retirada segueix lligat al Club”, ha comentat. El president blaugrana fins i tot ha confirmat les paraules que diumenge va pronunciar el vicepresident esportiu Jordi Mestre, que el Club voldria tancar la renovació al primer trimestre del 2017. “És el nostre desig, i per a això treballem. Tant de bo sigui així, però tenim temps”.

El president ha respost nombroses preguntes al voltant de Messi i la seva continuïtat al Club. Bartomeu no creu que els problemes del jugador amb la justícia pels temes fiscals influeixin a l’hora de valorar la seva renovació, però sí que ha fet una aferrissada defensa de Messi, i ha qualificat de “totalment injusta” la condemna de presó que s'ha imposat a ell i al seu pare. “Crec que és un error posar penes de presó. No criminalitzem els jugadors, ells són futbolistes i des que signen els contractes professionals confien en els seus assessors fiscals. No té cap sentit el judici, ni les paraules que es van dir”.

Bartomeu ha criticat “la inseguretat jurídica” que viu el futbol actualment a causa dels “canvis de criteri fiscals”, que estan creant una gran confusió i preocupació entre els futbolistes i els seus assessors. “No pot ser que tothom s’equivoqui, no m’ho crec. Estem parlant de molts jugadors. No es pot canviar el criteri i la interpretació de la normativa i tirar enrere. Hem de tenir unes normes que es puguin complir i, si la interpretació canvia, que afecti en endavant, però no enrere, com ha passat”.

Sobre Messi, el president s'ha desfet en elogis cap a ell, i, preguntat sobre si mereixia la Pilota d’Or més que Cristiano Ronaldo, ha assegurat: “Ho ha dit molta gent, no només jo. La Pilota d’Or hauria de ser cada any per a Leo Messi, perquè és el millor jugador de la història del futbol. Hi ha altres bons jugadors, però Messi és l’indiscutible número 1”.

Luis Enrique i altres renovacions

Continuant amb els temes que afecten futures renovacions, el president ha confirmat que la voluntat “del Club i de tots els barcelonistes és que Luis Enrique continuï”, però que no seuran a parlar amb l’entrenador “fins a l’abril o el maig”. “Ara estem molt centrats en la competició, però el Club i tots els culers estem molt contents amb Luis Enrique. Ens ha portat a grans èxits, esta continuant el cicle guanyador que va començar el 2004, i tots volem que segueixi al Barça”, ha afegit.

D’altra banda, Bartomeu també ha reconegut que en els propers mesos s’abordaran altres renovacions al vestidor, com la d'Iniesta –“Ens agradaria que l’Andrés deixés de jugar a futbol al Barça”, ha dit el president–, Ter Stegen i Rakitic, i que el desig del Club seria acabar la temporada amb la continuïtat d’aquests jugadors assegurada. “Sí que ens agradaria, perquè acabaríem la temporada preparant la següent. Per això tenim un equip encapçalat per Robert Fernández, que està treballant per aconseguir-ho”. El president ha elogiat la feina del secretari tècnic, “que sempre ha d’estar atent al mercat”. En relació amb això, ha descartat la sortida d’algun jugador al mercat d’hivern i ha assegurat que “la Junta Directiva no té cap proposta d’incorporació sobre la taula per al gener”.

Acció de responsabilitat

Bartomeu, tal com va fer durant l’Assemblea Extraordinària, s’ha mostrat molt conciliador i ha volgut mantenir totalment oberta la porta a aconseguir un acord total per la retirada de l’Acció de Responsabilitat. “Nosaltres hem fet el primer pas. El Club l’havia de fer. Volem tancar carpetes, per això totes les parts hem de retirar el recurs, com hem fet el Club, Zurich i els 11 directius. Estem oberts a parlar amb els sis directius que encara no ho han fet, però si parlem ha de ser consensuadament amb els 11 directius que han signat”.

El president ha reconegut que, si els sis directius no s’avenen a signar un acord, el cas arribarà fins al Tribunal Suprem. “Seria bo que el Tribunal dictés jurisprudència i que quedi clar fins on s’ha d’aplicar la llei, però deixem molt clar que ja vam dir fa temps que el Barça no té cap voluntat d’executar cap sentència ni anar contra el patrimoni de cap directiu. No volem que ningú pagui amb diners de la seva butxaca, per això vam renunciar en el seu dia als avals”.

Cas Neymar

Els casos judicials que afecten el Barça i Neymar també han estat un atre tema recurrent de la roda de premsa. Bartomeu ha insistit en el fet que la carpeta del cas Neymar 1 ha quedat tancada amb l’acord de conformitat pel qual el Club reconeix uns errors fiscals que li han suposat una multa de 5,5 milions d’euros que té un impacte en el cost del traspàs final del jugador. El president ha confirmat que la xifra definitiva d’aquest traspàs són 24,6 milions d’euros: “Els 17,1 milions que es van pagar al Santos, un cop hem reconegut que els 40 milions són sou del jugador, més els 5,5 milions de la multa i els 2 milions que vam pagar al Santos per ser finalista a la Pilota d’Or”.

Respecte al cas Neymar 2, derivat de la demanda de l’empresa brasilera DIS, Bartomeu creu que “el cas es desmunta amb els arguments reconeguts en el cas Neymar 1”. “Ens defensarem, perquè el Barça no ha fet res malament. No arribarem a cap pacte perquè no podem pactar una cosa diferent de la que hem pactat en el primer cas, que els 40 milions són salari del jugador. Per això hem acceptat una pena i una multa”, ha afirmat.

Acord amb la UEFA per les estelades

L’acord a què ha arribat el Club amb la UEFA pel cas de les estelades al Camp Nou també ha estat motiu de satisfacció per part del president. “Estem molt contents. Vam dir que obríem una via jurídica, que era el recurs al TAS, i una via diplomàtica, i la via diplomàtica ha estat molt bona per arribar a aquest pacte. La UEFA es compromet a modificar l’article del seu reglament i a reconèixer la llibertat d’expressió, i nosaltres ens comprometem a retirar el recurs del TAS. Tots els socis i aficionats podran anar al Camp Nou exercint la seva llibertat d’expressió”.

Bartomeu també ha estat informat durant la roda de premsa del comunicat del TAS en què estima parcialment el recurs del Reial Madrid en la sanció de la FIFA pel cas dels menors, i pel qual el club blanc podrà fitxar aquest estiu. El president ha preferit no fer una valoració de la qüestió sense tenir tota la informació. “No en tinc cap constància, però tenim el mateix despatx d’advocats i suposo que ens explicaran quines diferències hi ha entre un cas i l’altre. Ja vaig dir en el seu dia que no estàvem d’acord amb la FIFA i que la sentència va ser excessiva”.

Espai Barça

Un altre dels temes abordats és l’estat del projecte de l’Espai Barça, que Bartomeu ha recordat que és “el gran projecte de tot el Club”. Ha reconegut que les converses amb l’Ajuntament per la modificació del Pla General Metropolità “estan molt avançades”. “Espero que a finals de març tinguem un acord amb la ciutat. El Barça és molt important per a Barcelona, estem en bona sintonia”, ha assegurat. Quant a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, el president ha afirmat: “Esperem que al juliol ja tinguem els permisos per començar l’obra del Miniestadi, i que en un any i mig pugui estar acabat. Això ens permetria enderrocar l’actual Mini i poder tirar endavant el Nou Palau”.

Espai d’animació

El president ha lamentat l’actitud d’alguns membres dels grups de l’Espai d’animació que en el passat derbi van insultar i van mostrar pancartes despectives contra l’Espanyol, i ha assegurat que el Club ja ha pres mesures, com va informar dilluns. “Ho lamentem molt i demanem perdó als que hagin pogut sentir-se ofesos. No és el nostre tarannà, el Barça és una altra cosa, som d’una altra manera. Hem pres ja decisions, igual que en el Clàssic, que vam expulsar tres persones”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut