Els acords de la Junta Directiva

Els acords de la Junta Directiva

La Junta Directiva del FC Barcelona, reunida en sessió ordinària, ha aprovat l'acord amb la UEFA pel cas de l'exhibició d'estelades, ha condemnat les ofenses contra l'Espanyol i ha aprovat 212 abonaments per als socis en Llista d’Espera

La Junta Directiva del FC Barcelona, reunida avui en sessió ordinària a les instal·lacions del Camp Nou, ha pres els acords següents:

Aprovació de l’acord amb la UEFA pel cas de l’exhibició de banderes estelades

La Junta Directiva ha aprovat l’acord al qual s’ha arribat amb els màxims responsables de la UEFA en el contenciós sobre l’exhibició de banderes estelades en diversos partits de la Lliga de Campions.

En virtut d’aquest acord, el FC Barcelona desisteix del recurs que va interposar davant del Tribunal Arbitral de l’Esport (TAS) contra les sancions que la UEFA li va imposar arran de l’exhibició de banderes estelades en diversos partits de la Lliga de Campions. El Club reconeix que, pel que fa a l’aplicació de l’actual reglament disciplinari de la UEFA, actualment hi ha poc marge per tal que els òrgans disciplinaris s’apartin de les normes que, en la seva redacció vigent, estableixen la prohibició de la difusió de missatges de naturalesa política als partits de futbol.

Alhora, la UEFA reconeix que les normes d’aquesta naturalesa no poden ser inamovibles i que poden i han d’evolucionar per reflectir la realitat de la societat en què vivim, on la llibertat d’expressió és un dret que ha de ser defensat i garantit. Tot i que la UEFA no desitja que els partits de futbol s’utilitzin amb finalitats de manifestació política, tampoc vol sancionar cap club o federació per situacions en què cap persona raonable s’oposaria a un missatge difós en un partit de futbol.

En conseqüència, la UEFA també està disposada a tornar a examinar l’abast precís del seu Reglament Disciplinari vigent per tal de garantir que, en cas que s’imposi alguna sanció, només es faci en circumstàncies i casos en què el sentit comú ho aconselli.

Per tot plegat, la UEFA crearà un grup de treball en què participaran tant els clubs com les federacions, per tal de revisar el marc normatiu disciplinari i formular les recomanacions que corresponguin.

Pel que fa als expedients pendents de resolució, corresponents als partits davant el BATE Boríssov i l’AC Roma de la temporada 2015/16, la UEFA i el Club seguiran un procediment especial per resoldre’ls de mutu acord i de la manera menys costosa possible per als interessos de l’Entitat.

La Junta Directiva valora molt positivament l’acord amb la UEFA perquè significa el final d’un conflicte i el reconeixement del dret a la llibertat d’expressió dels seus socis i aficionats, que sempre ha defensat el Club.

Condemna a les ofenses

La Junta Directiva lamenta i condemna els crits ofensius i la pancarta contra el RCD Espanyol que ahir es va exhibir al Camp Nou, i que contravenen el reglament de comportament i normes d’ús de l’Espai d’Animació.

El Club, que està permanentment en diàleg amb els grups d’animació, els ha emplaçat a analitzar en els pròxims dies els fets ocorreguts ahir a l’Estadi, preveure les seves conseqüències i evitar que es puguin repetir en el futur.

De fet, aquestes accions tenen uns primers antecedents, en l’últim partit contra el Reial Madrid jugat al Camp Nou, en què ja es van detectar crits ofensius contra el rival. Arran d’aquest fets, els mateixos grups d’animació, d’acord amb el Club i els Mossos d’Esquadra, ja van obrir quatre expedients disciplinaris, tres dels quals es van resoldre amb l’expulsió definitiva de tres membres de l’Espai d’Animació, i un d’ells, amb tres partits d’exclusió.

Tot i que es tracta d’un projecte en fase de desenvolupament, posat en marxa a principi de temporada amb l’objectiu d’impulsar una animació pacífica, respectuosa i tolerant a l’Estadi, l’Espai d’Animació obté un alt grau de satisfacció entre els seus impulsors.

212 nous abonaments per als socis en Llista d’Espera

La Junta Directiva ha aprovat que els 212 abonaments del Camp Nou de la temporada 2016/17 donats de baixa per impagament s’assignin tots ells als socis en Llista d’Espera. La disponibilitat d’aquests abonaments serà per a la pròxima temporada.

Aquests 212 abonaments s’afegeixen als 1.926 que s’han assignat de manera periòdica a la Llista d’Espera des de la temporada 2011/12, i referma el compromís de la Junta amb aquest col·lectiu de socis.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut