El Dr. Jordi Monés signa un acord entre l'FCB Universitas i la Universitat de Pequín

El Dr. Jordi Monés signa un acord entre l'FCB Universitas i la Universitat de Pequín

El Barça i la prestigiosa institució xinesa creen conjuntament un centre de coneixement i innovació de l’esport i desenvoluparan activitats universitàries conjuntes i models de gestió esportiva

El Dr. Jordi Monés, directiu del FC Barcelona i comissionat de l’FCB Universitas, Sport Innovation Hub, ha donat aquest dissabte la conferència principal al Fòrum Sports Myths and Future Outlook, organitzat per la Guanghua School of Management a la Universitat de Pequín. Posteriorment ha signat, en nom del Club i juntament amb el Sr. Mao Dawei, vicedegà de la Guanghua School of Management, un acord altament estratègic i pioner de col·laboració per al desenvolupament de la indústria de l’esport tant a la Xina com en l’àmbit global.

Aquest acord preveu la creació conjunta entre el FC Barcelona i la Peking University Guanghua School d’un Centre de Coneixement i innovació de la Indústria de l’Esport (el PKU-GSM FC Barcelona Sports Management Center), que permetrà desenvolupar activitats conjuntes de coneixement i models de gestió esportiva i crearà un hub d’innovació a Àsia. Segons aquest acord, com a primeres activitats, alumnes xinesos d’aquesta escola de negocis de l’esport viatjaran a Barcelona per impartir cursos de gestió esportiva a partir del primer semestre del 2017.

A través d’aquesta aliança, l’FCB Universitas, la plataforma per a la recerca, investigació, formació i innovació del FC Barcelona, tindrà una gran oportunitat per dur a terme la seva tasca d’adquisició, generació, transmissió de coneixement i innovació. A més, permetrà impulsar el desenvolupament de la marca Barça en aquest territori estratègic per al Club.

Líders en desenvolupament cultural i econòmic

La Universitat de Pequín, creada el 1898 (un any abans de la fundació del FC Barcelona), és la més antiga i prestigiosa de la Xina i està internacionalment reconeguda com a líder en l’educació superior i en el procés de modernització del país asiàtic. La institució contribueix al compromís i al desenvolupament de la societat xinesa, basada en la riquesa del seu llegat cultural i en el desenvolupament econòmic des del 1985 amb la fundació de la Guanghua School Management.

L’aposta clau pel futbol a la Xina

La Xina està realitzant una transició econòmica, que estava basada principalment en la inversió i les exportacions, cap a un nou model més enfocat en els serveis i el consum. Davant d’aquesta situació, el país presenta la necessitat de desenvolupar les capacitats i el talent en la gestió en la indústria dels esports per aconseguir convertir-se en un factor clau d’aquesta nova economia. La recent aprovació per part del govern xinès dels plans de reforma de la indústria dels esports i el futbol és un clar indicador del compromís dels líders del país i la seva aposta per aquest sector. Cal recordar que el govern xinès va implementar el futbol com una assignatura obligatòria en totes les escoles del país, que forma 200 milions de nens a Primària i Secundària.

Davant aquesta conjuntura, la creació de l’Sports Management Center (SMC) per part de l’FCB Universitas i la Peking University Guanghua School representen una excel·lent oportunitat per desenvolupar una indústria esportiva creixent que en el futur serà un pilar de la nova economia xinesa.

Declaracions del Dr. Jordi Monés, comissionat d’FCB Universitas:

“El Barça està obligat a estar al capdavant del coneixement per mantenir l’excel·lència en tots els àmbits del Club. Aquest és un acord molt important per a l’FCB Universitas, la plataforma del Club per adquirir, generar, disseminar i transferir aquest coneixement que busca aliances estratègiques amb les millors entitats científiques, universitàries i culturals del món, com és el cas de la Universitat de Pequín i la Guanghua School of Management.

"Conjuntament, hem creat l’Sport Management Center, on aportarem tota la nostra experiència i el coneixement que el Club ha acumulat al llarg dels anys en àrees com el rendiment, la metodologia o la gestió esportiva, entre d’altres, i Guanghua School of Management contribuirà amb la seva experiència i el model d’innovació a la Xina, que ens ajudarà a consolidar-nos com a hub de coneixement i innovació en el món de l’esport al món asiàtic”.

“La Xina està apostant de manera molt prioritària pel futbol i l’esport, en totes les seves vessants, per millorar la qualitat de vida de les persones, aprofitant l’enorme potencial humà que necessiten desenvolupar. Volen compartir amb el FC Barcelona els valors afegits mutus que suposen una sinergia molt enriquidora i guanyadora per explorar noves formes d’innovació”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut