L’handbol formatiu al Mundial 2017

L’handbol formatiu al Mundial 2017

Nou jugadors que han passat per l’handbol base blaugrana estant participant en la màxima cita de seleccions

El Mundial que s’està jugant aquest dies a França continua oferint dades en clau blaugrana. Dels onze jugadors del primer equip del Barça Lassa que estan a França, nou han estat membres d’algun dels equips de formació del FC Barcelona d’handbol al llarg dels anys.

Set jugadors de la base amb Espanya

El gran gruix de jugadors que han jugat amb l’handbol formatiu blaugrana vesteixen la samarreta de la selecció espanyola. Quatre són jugadors del primer equip: Viran, Tomás, Rivera i Pérez de Vargas, i tres militen en altres clubs.

L’extrem David Balaguer va créixer a les categories inferiors i ara defensa la samarreta del Nantes. És un cas similar al del pivot Adrià Figueras, que ara juga al Fraikin BM Granollers. També va jugar amb les categories de formació l’actual porter del Wisla Plock, el gallec Rodrigo Corrales.

‘Made in Brasil’

Dos jugadors de la selecció del Brasil van ser jugadors del Barça B d’handbol. El central Joao Pedro Silva va dirigir el joc del segon equip blaugrana i ara ho fa al Chambery de la Lliga francesa.

Per la seva part, Gabriel Ceretta ha estat jugant amb el filial fins a l’aturada nadalenca, en què s’ha incorporat a l’Helvetia Anaitasuna de la Liga Loterías Asobal.

Tècnics vinculats a la base

Dos tècnics de les seleccions que estan jugant el Mundial tenen vinculació amb les categories de formació del FC Barcelona d’handbol. L’actual entrenador de la selecció hongaresa i entrenador del Telekom Veszprem, Xavi Sabaté, va ser porter de la base blaugrana.

Així mateix, l’actual director tècnic de l’handbol formatiu, Toni García, és l’entrenador ajudant de la selecció espanyola.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut