"Seguim el camí perquè el moviment de penyes segueixi sent el més admirat del món"

Parlem amb Pau Vilanova, directiu del FC Barcelona, sobre els seus orígens barcelonistes i la seva visió de les penyes

P. Com són els seus orígens barcelonistes?

R. Els meus oncles i germans em van inocular l'essència del que és ser del Barça. El meu pare ni entenia ni volia saber res del futbol. Ens deixava fer, això sí, sempre que el Barça no alterés la vida familiar. Vaig heretar el carnet del meu germà gran fins que, en l'ampliació del Mundial, em vaig gastar el meu primer sou, després de treballar tot l'estiu, en ser soci i abonat. Tinc dos seients al Gol Nord.

P. Quin creu que és el destí de les Penyes?

R. Les Penyes han hagut d’ evolucionar contra el risc de desaparèixer. El seu és un paper importantíssim en el barcelonisme i sobretot en els seus territoris sempre que assumeixin un paper adaptat al seu temps i al seu entorn. És evident que una Penya fundada fa 45 anys amb un plantejament i objectius determinats avui ha d'encaixar en un present diferent.

P. Què és per a vostè un penyista?

R. És un culer militant, un activista empedreït, algú que no es conforma amb ser del Barça i necessita passar a l'acció, és un barcelonista amb un plus. A aquesta energia cal donar-li contingut i canalitzar-la. En aquest sentit, els socis també tenen aquest plus en forma de compromís

P. Què serà el programa 'Apadrina' que vostè vol impulsar?

R. 'Apadrina' és un projecte pensat per reforçar la presència de les Penyes. La Penya que ho desitgi podrà apadrinar un equip d'un club local formatiu perquè aquests benjamins o alevins puguin conèixer el Barça, visitar el Museu o rebre la visita dels nostres tècnics per complementar la seva feina etc. I per descomptat en l'aspecte social apropar-los a ells, les seves famílies, entrenadors i directius al Barça perquè ens coneguin de veritat.

P. Quin és el seu missatge per a les Penyes?

R. D'esperança i de consolidació. Entre tots hem aconseguit fer un salt fins a situar la Penyes al segle i el temps que vivim. Seguim el camí perquè el moviment de penyes segueixi sent el més admirat del món.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut