Rolands Smits: “Jugar al Barça és una gran oportunitat”

Rolands Smits: “Jugar al Barça és una gran oportunitat”

L’aler pivot blaugrana, de 23 anys i 2,07, espera que l’equip tingui “una bona temporada” i que “puguem lluitar per guanyar títols”

Rolands Smits es troba actualment a Ventspils, a Letònia, entrenant-se cada dia per continuar millorant i arribar en la millor forma possible a l’inici de la pretemporada del primer equip d’aquí a un mes. De 23 anys i 2,07 m, Smits va ser fitxat el curs passat pel Barça Lassa, que el va deixar cedit una temporada més al Fuenlabrada, equip en el qual s’ha format com a jugador des que hi va arribar el 2011, amb 16 anys.

Tot i haver signat fa un any, ara formarà part del primer equip. Què suposa per a vostè jugar al Barça i poder debutar a l’Eurolliga?

“Estic molt content, per a mi és una gran oportunitat, és com un somni. Tinc ganes de començar ja amb l’equip. El Barça és un equip amb història, dels millors d’Europa, que juga l’Eurolliga... No sé descriure-ho”.

Què espera del seu primer any a Barcelona?

“Espero que tinguem un bon any com a equip i també a títol individual. Òbviament, m’agradaria guanyar títols, i si no és possible, competir-los fins al final”.

I què pot esperar la gent de vostè? Tant pel que fa al joc com a les posicions en què pot jugar.

Espero fer el màxim en cada partit per ajudar-lo a guanyar. Sempre vaig al 100% i no em guardo res, soc un jugador intens. Respecte de la posició al camp, penso que cada cop hi ha menys diferència entre ser un ‘3’ o un ‘4’, tan sols que has de defensar gent més gran. Jo em sento còmode en qualsevol, tot i que aquest any he jugat més de ‘4’.

En què creu que ha de millorar com a jugador?

En tot. Crec que encara no he arribat a cap dels meus límits. El que més he de millorar és el moviment de peus, la meva rapidesa, i també la regularitat en el tir de tres punts. Sempre es pot millorar, independentment de l’edat.

Ara mateix es troba entrenant-se cada dia a Letònia. Què ens pot explicar?

Doncs vaig començar a entrenar-me a Riga, juntament amb un company, i ara ja fa uns dies que em trobo a Ventspils entrenant-me dos cops al dia. Estic treballant la tècnica i el físic i d’aquesta manera espero arribar el millor possible a la pretemporada.

Ja per acabar: va arribar a Espanya, a Fuenlabrada, el 2011, amb 16 anys. Què ha suposat per a vostè Fuenlabrada?

Moltíssim. Estic molt agraït al Fuenlabrada, allà he crescut molt com a jugador i persona. Vaig arribar-hi amb 16 anys i he millorat cada any gràcies als entrenadors, a la gent del club, els meus companys... Sempre els estaré agraït pel que han fet per mi.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut