Umtiti i Dembélé es proclamen campions del món

La selecció francesa ha superat la Croàcia d’un Ivan Rakitic que ha realitzat, tot i la derrota, un torneig digne de ser recordat

La França dels blaugranes Umtiti i Dembélé s’ha proclamat campiona del món després de superar la Croàcia d’Ivan Rakitic per 4-2 a Moscou. Els gols de Mandzukic en pròpia porta, Griezmann de penal, Pogba i Mbappé han superat les dianes croates, obra de Perisic i Mandzukic. França aconsegueix, d’aquesta manera, el seu segon títol de campiona del món vint anys després de guanyar l’edició disputada al seu país.

La selecció de Dalic ha sortit decidida a endur-se el triomf des de l’inici, però als 19 minuts s’ha topat amb el seu primer revés. Una falta favorable als de Deschamps l’ha pentinada Mandzukic a la seva pròpia porteria per avançar la selecció francesa. Però Croàcia no s’ha rendit, i deu minuts després Perisic ha igualat el matx després de resoldre una jugada a l’àrea francesa. El ‘4’ croat ha tornat a ser protagonista en la tercera diana del partit, després que l’àrbitre, amb l’ajuda del VAR –per primera vegada en la història en una final mundialista– assenyalés penal per una mà a l’àrea croata al minut 38. Griezmann no ha perdonat des dels 11 metres i ha tornat a avançar la selecció ‘bleu’. Amb aquest resultat s’ha arribat al descans.

França sentencia al segon temps

La represa ha estat una còpia de l’inici de l’enfrontament. Croàcia, comandada per Rakitic, buscava l’empat, i ha començat a crear perill, cosa que ha provocat que França, amb un contracop demolidor, sentenciés el partit amb un gol de Pogba al minut 59. Els de Deschamps no s’han conformat i Mbappé ha arrodonit el triomf gal amb el 4-1 amb un fort xut des de la frontal de l’àrea. Quan semblava que ja estava tot decidit, Lloris s’ha relaxat amb la pilota als peus i Mandzukic ha anotat el definitiu 4-2 gràcies a una bona acció de pressió al minut 69.

Així doncs, França aconsegueix revalidar el títol dues dècades després amb Umtiti i Dembélé a l’equip campió, i sumen un Mundial al seu palmarès en la seva primera participació, en el cas del central, just quan es compleixen dos anys de la seva arribada al FC Barcelona.