Mor Lluís Terrades, fill i nebot de presidents

Mor Lluís Terrades, fill i nebot de presidents

El 7 de febrer va morir a Barcelona Lluís Terrades Soler, fill de Bartomeu Terrades (1878-1948). El seu pare va ser uns dels dotze fundadors del FC Barcelona el 29 novembre del 1899

El 7 de febrer va morir a Barcelona Lluís Terrades Soler, l’home que als seus 98 anys podia presumir de tenir l’ADN més blaugrana. El seu pare, el barceloní Bartomeu Terrades (1878-1948), va ser un dels dotze fundadors del FC Barcelona el 29 novembre del 1899, quan la reunió fundacional va aplegar en perfecta amalgama sis catalans i sis estrangers encapçalats per Joan Gamper. Terrades va ser el tresorer de la primera junta directiva barcelonista de la història i el 25 d’abril del 1901 va ser nomenat president en substitució del suís Walter Wild.

Bartomeu Terrades es va casar amb Pilar Soler, germana de Joan Soler, que va ser president de la Comissió Gestora que va regir el FC Barcelona en la difícil conjuntura de la primera postguerra, entre el maig del 1939 i el març del 1940. Lluís Terrades, doncs, era nebot de Joan Soler i per tant el seu barcelonisme li venia per part de pare i de mare.

Malgrat que aquest fill i nebot de presidents del Barça va desenvolupar tota la seva vida al marge del futbol, els seus records d’allò que li va explicar el seu pare sobre la fundació del FC Barcelona sempre van ser molt nítids. Decidit a retre-li l’homenatge que es mereixia, al novembre del 2013 el Club va convidar Lluís Terrades a presenciar un partit del Barça des de la Llotja Presidencial del Camp Nou, però per motius de salut això no va ser possible. Així doncs, la directiva Pilar Guinovart el va visitar el 2 de desembre al seu domicili particular. Va ser una reunió molt emotiva i cordial, una trobada senzilla entre barcelonistes als quals unia un sentiment comú. Guinovart li va fer lliurament d’una samarreta personalitzada amb el seu cognom, un quadre amb una maqueta del Camp Nou i una carta del president Sandro Rosell dedicada “a qui com a fill d’un dels dotze fundadors del FC Barcelona ha portat el Club al cor”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut