Kadetten Schaffhausen – FC Barcelona Lassa: El líder no es deixa sorprendre (24-31)

Els blaugranes continuen manant al grup A de la Champions després de guanyar amb autoritat a la pista de l’últim classificat

El Barça Lassa es manté ferm en la primera posició del grup A de l’EHF Velux Champions League. Els homes de Xavi Pascual han resolt amb solvència i contundència la visita a la pista de l’últim classificat, el Kadetten suís, per 24-31. Els blaugranes han anat per davant en el marcador durant tot el partit, i han tingut en N’Guessan, Lazarov, Saubich, Syprzak i Rivera, tots ells amb quatre dianes, els màxims golejadors. Després d’onze jornades, el Barça Lassa suma 20 punts –10 victòries– i haurà de confirmar la primera plaça en les tres últimes jornades.

Rendes per encarrilar el triomf

Els culers no han badat i des del primer moment han imposat la seva qualitat sobre el parquet suís. Gràcies a atacs ràpids i aturades de Ristovski, els blaugranes s’han avançat ja des dels minuts inicials (1-4). Amb un ritme golejador alt, l’atac del Barça Lassa s’imposava al del Kadetten, tot i el bon rendiment de Bringolf, el porter local. El conjunt suís corria sempre que podia, però la defensa culer s’ha mantingut sòlida i l’avantatge del Barça Lassa ha tornat a ser considerable (6-10).

El Kadetten, en inferioritat per exclusió, ha renunciat al porter per atacar en igualtat numèrica. Davant d’una defensa blaugrana molt concentrada, la tàctica no els ha funcionat, i Viran Morros ho ha aprofitat per marcar des del seu camp. Una situació que es repetiria durant la resta del matx. El marcador s’ha clavat amb 7-12 per al Barça Lassa, fins que Syprzak ho ha tallat des dels sis metres. Els culers dominaven tots els aspectes del joc, i dos gols més de camp a camp de Saubich i Jicha –l’últim sobre la botzina– han donat pas al descans amb un clar 10-18.

Segona part tranquil·la

En arrencar el segon temps, el Barça ha continuat aprofitant els atacs sense porter dels locals per mantenir el marge còmode al marcador. Així, una petita baixada de tensió ha situat el Kadetten una mica més a prop (17-23), tot i que l’avantatge blaugrana no ha perillat en cap moment. Víctor Tomás ha estat reservat per precaució (ha patit una contusió muscular a la cama dreta) i els gols s’han repartit entre totes les línies.

A vuit minuts per al final, el parcial del segon temps (12-8) ha apropat el Kadetten, però dos gols de N’Guessan en un espai de 15 segons han tornat la tranquil·litat (22-28). El domini blaugrana ja no ha tornat a perillar i s’ha acabat imposant clarament a la pista suïssa. Un cop acabat el matx, el Barça Lassa desconnecta ràpidament de la Lliga de Campions, ja que tindrà menys de 48 hores de descans abans de jugar, al Palau Blaugrana, contra el Naturhouse La Rioja.